Üniversite Hazırlık Atlama sınavı  özel ders, tüm üniversitelerin hazırlık sınıfları için İngilizce derslere takviye ve hazırlık atlama sınavları için İngilizce  özel ders Haluk hoca 0532 343 65 00

ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ
“Acıbadem Üniversitesi 2007 yılında kanunla kurulmuş bir vakıf üniversitesidir. Esas amacı sağlık bilimleri alanındaki tüm bilim dallarını bir araya getiren bir üniversite olmaktır.Acıbadem Üniversitesi sağlık bilimleri alanında ülkemizde mevcut bulunan açığı kapatmak üzere üstün bilgili, teknoloji kullanabilen, bilim üretebilen, yenilikçi elemanlar yetiştirmeyi hedeflemektedir. Yetiştirilecek olan elemanlar sadece ulusal açığımızı kapatmayacak, aynı zamanda uluslararası yarışabilecek elemanlar olacaktır
AREL ÜNİVERSİTESİ
Arel  Üniversitesi  Fen-Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler, Güzel Sanatlar, Mühendislik-Mimarlık ve İletişim Fakültesi olmak üzere 5 Fakülte, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu ve Yabancı Diller Yüksekokulu olmak üzere 3 Yüksekokul, 1 Meslek Yüksekokulu ile Fen Bilimleri Enstitüsü ve Sosyal Bilimler Enstitüsü olmak üzere 2 Enstitü’den oluşmaktadır.
 
 KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ
 Kadir Has Üniversitesi ’ nde eğitim ve öğretim dili İngilizce ağırlıklıdır. Kadir Has Üniversitesi İngilizce   Hazırlık Bölümündeki dil eğitiminin amacı öğrencilere Kadir Has Üniversitesi  lisans düzeyinde İngilizce yapılan dersleri izleyebilme ve kullanılan ders kitaplarını anlayabilme, kendi alanlarında kitap, metin ve diğer kaynakları okuyabilme, derslerde verilecek yazılı ve sözlü ödevleri hazırlayıp sunabilme becerilerini kazandırmaktır.
 
 OKAN ÜNİVERSİTESİ
 Hazırlık Programı’na Okan Üniversitesi Yeterlik ve Düzey Belirleme Sınavı’nda başarılı olamayan öğrenciler kayıt olurlar. Bu öğrenciler, sınavda aldıkları puanlara göre gruplara ayrılıp farklı düzeylerdeki sınıflara yerleştirilirler. Haftalık ders saatleri, sınav sonucu belirlenen düzeylere göre en az 20 ile en fazla 30 saat arasında değişmektedir.
 ODTÜ
 Odtü  ’de öğrenci olmak tercihiniz olacaksa ve İngilizce altyapınızın yeterli olduğuna inanıyorsanız Odtü İngilizce Hazırlık Programından muaf olabilirsiniz. Bunu gerçekleştirmek için Yabancı Diller Yüksek Okulu tarafından hazırlanan Odtü  İngilizce Yeterlik Sınavı (İYS) girerek 100 puan üzerinden en az 59,50 puan almanız gerekmektedir
 
 YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ 
 Yeditepe Üniversitesi’nin eğitim dili İngilizce’dir. Her sene akademik yılbaşında, Rektörlüğün ilan ettiği gün, saat ve yerde İngilizce Yeterlik   Sınavı yapılmaktadır. TOEFL sınavına girip yazılı sistemde TOEFL PBT 550 veya Internet tabanlı sistemde  TOEFL İBT ‘den  79 alan öğrenciler ve IELTS sınavından Reading notu en az 6 olmak koşuluyla total’de 6,5 aldığını belgeleyen öğrenciler İngilizce Yeterlilik Sınavı  muaf tutulurlar.
 KOÇ ÜNİVERSİTESİ İngilizce Hazırlık Atlama Sınavı
 KOÇ ÜNİVERSİTESİ 
 Koç Üniversitesi eğitim-öğretim dili İngilizcedir. Dersleri takip edebilmek için yeterli İngilizce bilmek gerekir. Koç  Üniversitesi  İngilizce dil bilgisinin yeterliliğini ölçmek üzere İngilizce Hazırlık Okulu tarafından verilen kurumsal TOEFL ve ELC Writing Test’i veya uluslararası TOEFL PBT ve TWE veya TOEFL iBT sınavını geçerli sayar.
 KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ 
 Kültür Üniversitesi  İngilizce  Hazırlık Sınıfı öngören bölüm ve programlara kayıt yaptıran öğrencilerin İngilizce bilgi ve becerilerinin yeterli olup olmadığı üniversite tarafından yapılan İngilizce  Yeterlik Sınavı ile belirlenir.
 ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ
 Özyeğin Üniversitesi İngilizce Hazırlık Programı beş düzeyden oluşur: Temel, Temel Orta, Orta, İleri Orta ve İleri. İleri seviye koşullarını yerine getiren öğrenciler, Özyeğin Üniversitesi İngilizce Yeterlilik  Sınavı (Akademik İngilizceye Hazırlık Sınavı – TRACE) almaya hak kazanırlar. Bu sınavdan başarılı olan öğrencilerin birinci sınıfa başlamalarına izin verilir.
 SABANCI ÜNİVERSİTESİ
 Temel Geliştirme Yılı (TGY) Sabancı Üniversitesi ‘nde sunulan eğitimin en önemli parçalarından birisidir. Lisans eğitimine kabul görmüş, ancak İngilizce yeterliliği kısıtlı düzeyde olan öğrencilerin, üniversite deneyiminin ilk aşamasıdır.
 
 FATİH ÜNİVERSİTESİ
 İstanbul Fatih Üniversitesi  birçok bölümünde  İngilizce eğitim vermektedir. Öğrencilerimize, bölüm derslerini takip edecek ve aktif katılımı sağlayacak seviyede İngilizce bilgisi kazandırmak, Okulumuzun temel hedefidir.
 
 BİLGİ ÜNİVERSİTESİ
 Bilgi Üniversitesi İngilizce Hazırlık programı toplam 5 düzeyden oluşmaktadır ve bu düzeyleri başarıyla tamamlayan öğrenciler bölüm derslerine başlamaya hak kazanırlar.
 
 IŞIK ÜNİVERSİTESİ
 Işık Üniversitesi İngilizce Yeterlik Sınavı yaklaşık 4 saat süren ve öğrencilerin İngilizce okuma, dinleme ve yazma becerilerini ölçen bir sınavdır. Işık Üniversitesi İngilizce Yeterlik Sınavı  sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki oturumda yapılır. Sabah oturumu 3 bölümden oluşur.Ancak birinci bölüm değerlendirilmez. Bu bölümün amacı öğrencileri sınavın konu başlığına hazırlamaktır
 
 DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ
 Türk ve yabancı okutmanların görev yaptığı Doğuş Üniversitesi İngilizce Hazırlık Bölümü, öğrencilerin bölüm derslerini İngilizce olarak takip etmelerini amaçlayan bir yıllık yoğun bir programdır. Doğuş Üniversitesi İngilizce Hazırlık Bölümü’ne başlayacak öğrenciler öncelikle bir ‘Düzey Belirleme Sınavı’na tabi tutulurlar.
 
BEYKENT ÜNİVERSİTESİ 
 Beykent Üniversitesi  tüm fakültelerinde Öğretim Dili İngilizce dir. Öğrenciler ilk kayıt olduklarında düzey belirleme sınavı almakla yükümlüdürler. Bu sınavdan barajı aşan öğrenciler  Beykent Üniversitesi İngilizce Yeterlilik Sınavı (BULET) girmeye hak kazanırlar.