PTE Academic (Pearson Test of English), dinleme, okuma, konuşma ve yazma olmak üzere dört temel dil becerisinin değerlendirildiği bilgisayar tabanlı uluslararası geçerliliği olan güvenli bir İngilizce dil sınavıdır. 

Pte sınavının tercih edilme nedeni, İngilizce dil yeterliliğini kısa sürede belgelemek, esnek sınav tarihlerinden faydalanmak, 2 yıl boyunca sınırsız sınav sonuç belgesi almak içindir. Pte sınavı ülkemizde ÖSYM tarafından kabul edilen bir eş değer sınavdır. Bu yüzden Yds sınavı yerine kullanılabilmekte veya tüm üniversiteler tarafından hazırlık sınıflarını atlamak amacıyla uygulanan proficiency sınavı yerine tercih edilebilmektedir. Pte sınavının başka bir avantajı da istediğiniz kadar sınava girme hakkına sahip olmanızdır.

Pte özel ders ile Pte sınavı için öğrenci hazırlamaktayız. Sınav hazırlığımız bire bir online olarak zoom üzerinden yapılmaktadır. Pte özel ders sırasında çalışma platformu olarak bire bir sınav ile aynı uygulamaya sahip yapay zeka uygulamasını kullanmaktayım, böylece yaptığınız pratikler ve örnek sınavlar bire bir Pte sınavı gibi yapay zeka tarafından değerlendirilmektedir, siz de sınav öncesi karşınıza çıkacak soru tipleri, zamanı etkili kullanma hakkında bilgi ve pratik sahibi olursunuz.

Özel ders uygulamamız sırasında öğrencilerimize sınav ile bire bir benzer olan 100 adet bire bir sınav benzeri örnek sınav ile her bölümün sınav sorularını içeren çok sayıda sectional mock exam ücretsiz olacak verilmektedir. Ayrıca sınavın her bölümü ile ilgili yüzlerce sorudan oluşan pratik yapabilmektesiniz. Pte özel ders için kullandığımız uygulama Pte sınavı için uygulanan yapay zeka ile bire bir benzer olup çalışma yapılan pratikler ve örnek sınavlar bire bir sınav formatında değerlendirme yapılarak öğrencinin sınava girmeden hazır olup olmadığının anlaşılmasında ve sınava girince kaç puan alacağının belli olmasında çok yardımcı olacaktır.

PTE Sınavı özel ders ; Haluk hoca 0532 343 65 00

PTE Academic Sınavı, 4 genel dil becerisini (okuma, dinleme, konuşma ve yazma) ölçen kendi alanında en sık seansa sahip ve en kısa sürede sonuç raporu veren en çok tercih edilen bir İngilizce dil sınavıdır. PTE Sınavı sonucunu dünya çapında yurtdışında eğitim başvurularında, Avustralya , İngiltere ve Yeni Zelanda için göçmenlik ve vize başvurularında kullanabilirsiniz.

İngilizce dil yeterliliğini kısa sürede belgelemek, esnek sınav tarihlerinden faydalanmak, 2 yıl boyunca sınırsız sınav sonuç belgesi almak ve diğer faydalarından yararlanmak için PTE Academic sınavını tercih edebilirsiniz.

PTE Academic sınavı, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde tüm üniversitelerde lisans, yüksek lisans, doktora, MBA, yatay geçiş ile üniversitelerin hazırlık muafiyeti sınavı yerine , kamu kurumlarında memuriyet için , yurt dışı eğitim, vize ve göçmenlik başvurularında bulunmak isteyen herkes için uygundur.

PTE Academic Sınavı Nedir?

 PTE Academic sınavı, “Pearson Test of English Academic” isminin kısaltılmış şeklidir ve  resmi  Akademik İngilizce seviye tespit sınavıdır.  PTE Academic sınavını diğer sınavlardan üstün kılan ve göze çarpan avantajlarını belirtecek olursak:

  • En sık seansa sahip dil yeterlilik sınavı (İstanbul’da haftanın 7 günü de sınav seansı bulunmakta)
  • Sınava 24 saat kalana kadar kayıt olunabilmekte. Aynı zamanda kendi alanında en uygun fiyatlı sınavdır.
  • Sınav sonucu 5 iş günü içerisinde açıklanmakta. ( Sınava giren adayların %80 i sınav sonucunu 48 saat içinde almıştır.)
  • Sınav tarafsız bir değerlendirme içermesi açısından Londra’da bulunan yapay zeka sistemi tarafından değerlendirilmektedir.

Bilgisayar tabanlı bir sınavdır. Klavye ve mikrofonlu kulaklık aracılığıyla sorulara yanıt verilerek sınav, 2 saatlik tek oturumda tamamlanmaktadır.

Test Hakkında

PTE Academic sınavını tamamlamak için onaylı bir Pearson test merkezinde bulunmanız gerekecektir. Soruları dinlemek, okumak ve cevaplandırmak için bir bilgisayar ve mikrofonlu kulaklık kullanacaksınız.

İki saatlik sınav oturumu, konuşma, yazma , dinleme ve okuma olmak üzere dört bölümden oluşacaktır. Çoktan seçmeli sorulardan makale yazımına ve bilgilerin yorumlanmasına kadar değişik formatlarda yirmi farklı soru çeşidi bulunmaktadır.

PTE Academic sınavı gerçek hayatta kullanılan akademik İngilizce dil becerilerini değerlendirdiğinden, ders bölümleri duyacak, grafikler ve çizimler göreceksiniz. Sınav kapsamında İngiliz ve Amerikan aksanından ana dili İngilizce olmayan kişilerin aksanına kadar değişik aksanlar duyacağınız için gündelik yaşamda duyabileceğiniz farklı aksanlar ile karşılaşacaksınız.

Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde tüm üniversitelerde yüksek lisans, doktora, MBA, yatay geçiş, bir çok üniversitenin hazırlık muafiyeti, kamu kurumlarında memuriyet, yurtdışı için ise eğitim, vize ve göçmenlik başvurularında bulunmak isteyen herkes için uygundur.

PTE Sınavı özel ders

Pte Sınavı çalışmalarımızı Pte sınav formatı ile bire bir aynı olan bir yapay zeka üzerinden yapmaktayız. Uygulamamızda Pte sınavı ile bire bir benzer olan 72 adet mock test, sayısız sectional mock test ve binlerce pratik bulunmaktadır. Yapılan çalışmalar kullandığımız uygulamanın yapay zekası tarafından kontrol edilip, puanlanarak tahmini Pte sınavı skorunuzu öğrenmiş olacaksınız. Pte özel dersi sırasında yaptığınız çalışmaları ders sonunda uygulamada bulunan pratikler ile yaparak istediğiniz puana ulaşabileceksiniz.

Pte sınavı özel ders için Haluk hoca 0532 343 65 00