İstanbul Özel Aydın Üniversitesi İngilizce Hazırlık Atlama Sınavı | İstanbul Aydın Üniversitesi İngilizce yeterlilik Sınavı

  

Aydın Üniversitesi Hazırlık

​​İstanbul Aydın Üniversitesi’nin birçok bölüm ve programında eğitim-öğretim dili İngilizcedir. Öğrencilerin dersleri takip edebilmesi için İngilizcelerinin belirli bir seviyede olması gerekmektedir. Her akademik yılın başında, tüm öğrencilere muafiyet/ seviye belirleme/ yeterlilik sınavı uygulanmaktadır. Bu sınav sonucunda, ön lisans/lisans programlarında derslere katılmak için İngilizce dil düzeyi yeterli olmayan öğrenciler, fakültelerindeki ilk dönemlerine başlamadan önce İngilizce Hazırlık Programı’na devam ederek İngilizcelerini geliştirirler.

İstanbul Aydın Üniversitesi İngilizce Hazırlık Programı, Bahçelievler yerleşkesinde her yıl 1300 civarında öğrenciye İngilizce eğitimi verir. Sınıflarımızda 20-25 öğrenci bulunmaktadır. Sınıflarımız dijital kürsü, projeksiyon cihazı, internet erişimine sahip bilgisayar gibi elektronik ses ve görüntü sistemleriyle donatılmıştır.
İstanbul Aydın Üniversitesi Hazırlık Programı,  iyi eğitimli, deneyimli, öğrencileriyle yakından ilgilenen Türk ve yabancı eğitimci kadrosu ile çağdaş eğitim yöntemlerini kullanarak öğrencilerinin ilerideki akademik çalışmalarını devam ettirecek İngilizce dil yeterliliğine ulaşmasını sağlar.

İngilizce Hazırlık Programı’nın amacı, öğrencilerin akademik hayatlarında başarılı olabilmeleri; İngilizcenin iletişim aracı olarak kullanıldığı farklı çevrelerde kendilerini ifade edebilmeleri ve bilgi alışverişinde bulunabilmeleri için gerekli olan dil becerilerini kazandırmaktır.

İstanbul Aydın Üniversitesi İngilizce Hazırlık Programı, derslerine devam eden, düzenli çalışan, ödevlerini yapan ve sınıf dışı kaynakları kullanan tüm öğrencilerin başarılı olabileceği bir yapı içinde düzenlenmiştir. İngilizce Hazırlık sistemi, tüm seviyedeki öğrencileri, programın gereklerini başarıyla yerine getirmeleri koşuluyla, bir akademik yıl içerisinde hedeflenen düzeye ulaştıracak şekilde geliştirilmiştir. Bu nedenle, öğrencilerin dersleri takip etmesi ve sınıf dışı çalışmaları eksiksiz yerine getirmesi çok önemlidir.

Üniversitemiz öğrencilerin başarılı olabilmeleri için tüm olanakları sunmaktadır. Öğrenciler sınıf dışında belirli saatlerde öğretmenleriyle birebir çalışma yapabilirler; ayrıca İngilizce Hazırlık Bölümünde bulunan kütüphaneden okuma becerilerini geliştirebilmek için kitap ödünç alabilirler, kütüphanede ve laboratuvarlarda bulunan bilgisayarlardan faydalanabilirler.​​

TOEFL-IBT Sene Sonu Değerlendirmesi ve İngilizce Hazırlık Muafiyeti

TOEFL-IBT SINAVI VE SENE SONU DEĞERLENDİRMESİNE İLİŞKİN

·         İstanbul Aydın Üniversitesi İngilizce Hazırlık Okulu’nda TOEFL-IBT sınavı final sınavı olarak uygulanmaktadır. Uluslararası geçerliliği olan TOEFL-IBT sınavına öğrenciler, akademik takvimde belirtilen tarihlerde olmak kaydıyla, istedikleri sınav merkezinde girebilirler. Üniversitemizin bünyesinde de, İngilizce Hazırlık Kampüsü’nde, TOEFL-IBT sınav merkezi bulunmaktadır.

·         İngilizce Hazırlık Okulu not değerlendirmesi, lisans ve ön lisans grupları için iki ayrı şekilde olmaktadır.

Lisans gruplarında yılsonu notu akademik yıl içerisinde alınan tüm notların %70’i ve TOEFL-IBT final sınavının ise %30’u alınarak hesaplanır.

Ön lisans gruplarında ise yılsonu notu akademik yıl içerisinde alınan tüm notların %80’i ve TOEFL-IBT final sınavının ise %20’si alınarak hesaplanır.

·         Yıl içi ve TOEFL-IBT final sınavı notlarının yüzdelerinin toplamı 70 ve üzeri olan öğrenciler başarılı olarak hazırlık okulunu geçerler. Notu 70’in altında olan öğrenciler ise başarısız olurlar.

İNGİLİZCE HAZIRLIK MUAFİYETİ:

İngilizce hazırlıktan muaf olmak için öğrencilerin aşağıda belirtilen sınavlara ilişkin belgelerden herhangi birine sahip olmaları yeterlidir.

SINAV TÜRÜ EN AZ BAŞARI PUANI
TOEFL-IBT 79
TOEFL-PBT 500
TOEIC 950
FCE C
CAE C
YDS 80

TOEFL® Testi:

 

TOEFL® sınav tarihinden sonra 2 yıl geçerlidir. Lütfen yalnızca TOEFL iBT sınavını ve TOEFL revised PBT sınavını kabul ettiğimizi unutmayın. PBT testi artık uygulanmıyor fakat puanlarınız sınav tarihinizden sonra 2 yıl geçerlidir. Sınav kaydı esnasında, İstanbul Aydın Üniversitesi’ne puanlarınızı göndermek için kullanmanız gereken kurum kodu 6854‘tür. Bölüm kodu yoktur, bu kısım boş bırakılabilir. İstanbul Aydın Üniversitesi, adayların elden bizzat teslim ettikleri TOEFL iBT® sınav puan raporlarını kabul etmemektedir ve sınav puanlarının doğrudan ETS tarafından gönderilmesi gerekir. İstanbul Aydın Üniversitesi, ETS tarafından sağlanan çevrimiçi bir doğrulama sistemi üzerinden TOEFL sonuçlarını doğrulamaktadır. Daha fazla bilgi için www.toeflgoanywhere.org websitesini ziyaret ediniz.

 

İstanbul Aydın Üniversitesi MyBest ™ puanlarını kabul etmektedir.

Aydın Üniversitesi İngilizce hazırlık özel ders

LEVEL PLACEMENT AND EXEMPTION EXAM SAMPLE FOR WEBSITE – COMPUTER BASED – 2014 – 20155

LEVEL PLACEMENT AND EXEMPTION EXAM SAMPLE FOR WEBSITE – COMPUTER BASED – 2014 – 20155 – ANSWER KEY

PAPER BASED PROFICIENCY EXAM SAMPLE – 2014 – 2015

PAPER BASED PROFICIENCY EXAM SAMPLE – 2014 – 2015 – ANSWER KEY

Bütünleme /Yeterlik Sınav örneği

  Yeterlilik – Muafiyet -Seviye Belirleme Sınav Örneği (YENİ KAYITLAR İÇİN )

​Free Online Demo:

https://www.metritests.com/metricatestdelivery/Assessment/Assignment?test=CEPT_Demo

Aydın Üniversitesi Pte sınavı özel ders

İNGİLİZCE HAZIRLIK MUAFİYETİ:

İngilizce hazırlıktan muaf olmak için öğrencilerin aşağıda belirtilen sınavlara ilişkin belgelerden herhangi birine sahip olmaları yeterlidir.

SINAV TÜRÜ EN AZ BAŞARI PUANI
TOEFL-IBT 79
TOEFL-PBT 500
TOEIC 950
FCE C
CAE C
YDS

PTE

80

55

Aydın Üniversitesi Hazırlık Atlama Sınavı İngilizce özel ders

Haluk hoca 0532 343 65 00

Summary
Article Name
Aydın Üniversitesi Hazırlık Atlama Sınavı
Description
 Aydın Üniversitesi Hazırlık Atlama Sınavı AYDIN ÜNİVERSİTESİ  İNGİLİZCE HAZIRLIK OKULU Ülkemizin önde gelen firmaları, 1970 lerde eleman bulmak için gazetelere verdikleri iş ilanlarında aranan nitelikleri sıralamakta ve eleman temin etmekte idiler.