Toefl Pbt Sınavı Hazırlık

Toefl Pbt Sınavı Hazırlık

Toefl Pbt Sınavı Hazırlık,

Toefl pbt sınavı , İngilizce dil seviyesini ölçen bir sınavdır. Toefl pbt sınavı  sonuçlarıyla; İngilizce eğitim yapan bazı üniversitelerin hazırlık sınıflarından muaf olabilirsiniz.

Toefl pbt sınavı 4 kategoriden oluşmaktadır.
Toefl pbt sınavı bölümlerinden birincisi; (essay) makale bölümüdür: Bu bölümde size bir konu verilir, ve buna ilişkin düşüncelerinizi yazmanız istenir. Örneğin; yaşadığınız şehirde bir fabrika kurulacaktır bunun yöre halkı için avantajları ve dezavantajlarını açıklayarak tartışınız gibi bir konu olabilir. Bu bölümün süresi 30 dakikadır. Burada dikkat edilenler; doğru İngilizce cümle kurup kuramadığınız, bağlaçları ve değişik anlatım yapılarını kullanma yeteneğinizdir.

Toefl pbt sınavı (listening) dinleme bölümü : Toplam 50 soru vardır. Önce kısa karşılıklı konuşmalar, sonra uzun karşılıklı konuşmalar sonra ise bir öğretim görevlisinin bir konuyu açıklaması vardır. Konuşmalardan sonra hemen sorular gelir ve diğer konuşmaya geçmeden soruyu cevaplandırmanız gerekir . Konu açıklamalarından sonra ise birkaç soru gelir ve anlatılanlara göre soruları cevaplamalısınız. Dinleme bölümünde tekrar olmayacağı için geriye dönemezsiniz. Bu yüzden çok dikkatli dinleyip, az çok anladığınız kadarıyla soruyu cevaplamanız gerekmektedir.
Toefl pbt sınavı (structure)bölümü; dilin yapısına ilişkin bölümdür: Burada 40 soru vardır ve size 25 dakika verilmektedir. İlk 15 soru normal soru şeklinde boşluk bırakılan alana gelebilecek ifadenin bulunması şeklindeyken diğer 25 soru ise cümlede 4 altı çizili kelimeden hangisinin yanlış yapıda kullanıldığını bulmanıza ilişkindir. Bu yüzden bu 25 soru daha çabuk cevaplanabilir.  Çünkü yalnızca yanlış kullanılan sözcüğün seçeneğini işaretleyip diğer sorulara geçebileceksiniz.
Toefl pbt sınavı (reading) okuma bölümü : Burada toplam 50 soru vardır ve size 55 dakika verilmektedir.
Tüm bu bölümlerde bölümler arası geçiş yapamazsınız . Bir bölümü bitirmeden başka bölümünün sorularını cevaplayamazsınız . Bir bölüm için verilen sürede yalnızca o bölümün sorularını cevaplamalısınız.
Toefl pbt sınavı  essay (makale) bölümü ayrıca puanlandırılır. Bu genel puanın içerisine dahil edilmez. Diğerler bölümlerden aldığınız puanların toplamı ise Toefl pbt sınavı  puanınızı oluşturur.