Proficiency Sınavı hazırlık

Proficiency Sınavı hazırlık

Proficiency Sınavı hazırlık,

Proficiency sınavı ,  üniversiteyi kazanan öğrencilerin bir çok okul tarafından mecburi olarak tutulan    İngilizce Hazırlık sınıfını geçmeleri için İngilizce yeterlilik sınavı  olarak bilinen bir  sınavdır. Her üniversite  kendi bünyesinde ayrı bir proficiency sınavı hazırlayarak öğrencilerinin  yabancı dil seviyelerini  tespit ederler. Proficiency Sınavı sonucunda  başarılı olan öğrenciler hazırlık sınıfından muaf tutularak doğrudan 1.sınıfta eğitim almaktadır . Proficiency Sınavı başarısı elde edemeyen öğrencilerde ayrıca yapılan placement test ile , seviyelerine en uygun sınıfa yerleştirilirler.
Proficiency sınavı genelde gramer, reading, writing ve listening yeteneklerini ölçmektedir. Ancak bazı üniversiteler  dinleme bölümünü de sınava ekleyebilirler.
Her üniversite ve bazı bölümlerin  Proficiency Sınavı  beklentisi değişiklik göstermektedir. Bir çok Üniversite Proficiency Sınavı yerine ulusal ya da uluslararası akademik sınavları kabul etmektedir.

 Proficiency Sınavı hazırlık,  çalışmalarımızın amacı, öğrencilerin sınavda başarılı olması için gerekli bilgi, sınav stratejisi ve pratiğini kazanarak mümkün olan en kısa sürede, en yüksek skoru elde etmelerini sağlamaktır.

www.proficiencyozelders.net