Toros Üniversitesi Bünyesinde İngilizce Hazırlık Programı

Toros Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ile İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesine bağlı bölümler de %100 veya %30 yabancı dille öğretimi yapıldığından bu bölümlerdeki lisans öğrencileri bir yıllık Zorunlu Hazırlık Programı’nı başarıyla tamamlamak zorunludur. Hazırlık Programı’na katılım, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Yüksekokulu ile Meslek Yüksekokulu öğrencileri için isteğe bağlıdır.

Her akademik yılı başında, Rektörlükçe ilan edilecek gün, saat ve yerde Yabancı Dil Yeterlik Sınavı yapılır. Eğitim ve öğretim görecekleri dili yeterli düzeyde bildiklerini üniversitece kabul edilen belgelerle ispatlayamayan öğrenciler, İngilizce Hazırlık Okulu’nun verdiği İngilizce yeterlik sınavına alınırlar. (Örnek sınav web sitemiz, Hazırlık Okulu bölümündedir.)

Yeterlik sınavından 100 üzerinden 60 alan öğrenci başarılı sayılır. Yeterlik sınavında başarılı olamayan öğrenciler, en çok, iki akademik yıl İngilizce Hazırlık Okulu’na devam edebilirler. Ayrıca isteğe bağlı olarak yaz dönemi öğretimi yapılır. Yabancı Dil Yeterlik Sınavında 100 üzerinden 59 ve daha düşük not alan yeni kayıtlı öğrenciler Seviye Tespit Sınavına girmek zorundadırlar. Yabancı Dil Hazırlık Programında öğrenim gördükten sonra, Yeterlik Sınavında başarılı olamayan öğrenciler tekrar Seviye Tespit Sınavına girebilirler.

Hazırlık Programı’ndan muaf olabilmek için; lisans öğrencileri ve dikey geçiş düşünen önlisans (MYO) öğrencilerinin İngilizce Yeterlilik Sınavı’ndan, 100 (yüz) üzerinden 60 (altmış) puan almaları gerekmektedir. Ayrıca; aşağıda belirtilen ve üniversitemiz tarafından kabul edilen uluslararası geçerliliği olan sınavlardan yeterli puanı alan öğrenciler de İngilizce Hazırlık Programı’ndan muaf sayılırlar.

Toros Üniversitesi Pte sınavı özel ders

Lisans ve Dikey Geçiş Düşünülen Önlisans (MYO) Öğrencileri İçin

SINAVLARNOTLAR
CPEGEÇER NOT
CAEGEÇER NOT
TOEFL (İBT)79
PTE (AKADEMİK)55 ÜSTÜ

ÖSYM tarafından yapılan sınavlar sonuçlarının, akademik yıl başlamadan üniversiteye teslim edilmesi gerekmektedir. Yıl içeresinde bu sınavlarda başarı gösteren öğrenciler, ancak bir sonraki yarıyılda fakültelerine başlayabilirler.

Yurtdışında İngilizce Hazırlık Programı

İngilizce Hazırlık Programını yurt dışında okumak isteyen öğrencilerimiz için üniversitemizin uygun görüşü ile yurt dışındaki dil okullarında yapılabilir.

Yurtdışında hazırlık programı süresi 24-26 hafta olup, öğrenciler yurtdışına çıkmadan önce 2 hafta oryantasyon programına alınacaklardır. Yurtdışı hazırlık programından yararlanacak öğrenciler kayıt işlemlerinden sonra detaylı bilgilendirme yapılacaktır.

Toros Üniversitesi İngilizce hazırlık derslere takviye , yıl sonu sınavlara hazırlık ya da hazırlık sınıfı muafiyeti için online Pte sınavı özel ders alabilirsiniz. Haluk hoca 0532 343 65 00