Üniversitemizde İngilizce Hazırlık Sınıfının adı PACE’tir (Preliminary Academic Course of English). PACE öğrencileri dinleme, okuma, yazma ve konuşma gibi dil becerilerini akademik düzeyde öğrenirler. PACE’in amacı öğrencilerimizin Bölümlerindeki ilk yıllarında ve alanlarındaki kariyerlerinde gerek duyacakları dil becerilerine bir geçiş sağlamaktır.

Eğitim dili %30 (Sadece Psikoloji) %100 İngilizce olan bütün Bölümlerde İngilizce Hazırlık Sınıfı zorunludur. Eğitim dili %100 Türkçe olan Bölümlerde ise İngilizce Hazırlık Sınıfı isteğe bağlı olarak alınabilir, zorunlu değildir.

Eğitim dili %100 İngilizce olan bütün Bölümlerde başarılı notu: %80

· Kriteri 1: %80 Okan Proficiency of Academic English (OPAE)

Eğitim dili %30 İngilizce olan bütün Bölümlerde başarılı notu: %60

· Kriteri 1: %60 Okan Proficiency of Academic English (OPAE)

Eğitim dili %30 İngilizce olan Psikoloji Bolumu öğrencilerimiz 2 (iki) yıl sureli İngilizce Hazırlık Sınıfı sonunda başarısız olurlarsa “Borçlu Şartlı” olarak Bolum derslerine başlayabilirler. Ancak; mezuniyetlerine kadar PACE eğitiminden başarılı olmak zorundadırlar. Bu durumdaki “Borçlu Şartlı” öğrenciler yılda uç kez yapılan İngilizce Hazırlık Sınıfı Yeterlilik ve Muafiyet Sınavlarına girebilir veya isteğe bağlı olarak Yaz Öğretimine de katılabilirler. Yaz Öğretiminden başarılı olurlarsa İngilizce Hazırlık Sınıfından “Borçluluk” durumları kalkar; mezuniyete engel olmaz. PACE eğitiminden “Devamsız” durumda olan öğrencilerimiz ise “Borçlu Şartlı” hakkından yararlanamazlar; İngilizce Hazırlık Sınıfı’nı tekrar etmeleri veya isteğe bağlı olarak Yaz Öğretimine katılıp başarılı olmaları veya yılda uç kez yapılan Yeterlilik ve Muafiyet Sınavından başarılı olmaları gerekir.

Eğitim dili %100 Türkçe olan Bölümlerde ise İngilizce Hazırlık Sınıfı isteğe bağlı olarak başarılı notu: %60

· Kriteri 1: %60 Okan Proficiency of Academic English (OPAE)

HAZIRLIK SINIFI YETERLİLİK VE MUAFİYET (OPAE) SINAVA GİRMEK ZORUNLU MU?

PACE Yeterlilik ve Muafiyet sınavına girmeyen öğrenciler başarısız sayılır ve bir yıl süreli PACE eğitimine alınırlar.

PACE Yeterlilik ve Muafiyet Sınavından başarılı olan öğrenciler bu düzey belirleme ölçümüne girmezler. PACE Yeterlilik ve Muafiyet Sınavından başarısız olup da düzey belirleme ölçümüne girmeyen öğrenciler ise doğrudan A Düzeyi derslerine yazılırlar.

Okan üniversitesi Pte sınavı özel ders

OPAE B2 100% English Instructed 80

OPAE B1 30% English Instructed 60

YDS / e – YDS 100% English Instructed 75

30% English Instructed 60

ETS TOEFL iBT 100% English Instructed 79

30% English Instructed 72

PTE – ACADEMIC 100% English Instructed 67

30% English Instructed 55

CAE 100% English Instructed B

30% English Instructed C

CPE 100% English Instructed C

Yeterlik Sınav Örnekleri

Okan Üniversitesi Muafiyet Sınavı Örneği

 Okan Üniversitesi İngilizce hazırlık  özel ders ,

Haluk hoca 0532 343 65 00

Summary
Article Name
Okan Üniversitesi İngilizce Muafiyet Sınavı
Description
Okan Üniversitesi İngilizce Muafiyet Sınavı  Okan Üniversitesi  Muafiyet Sınavı özel ders , Haluk hoca 0532 343 65 00 OKAN ÜNİVERSİTESİ HAZIRLIK PROGRAMI BAŞARI KOŞULLARI Okan Üniversitesi  İngilizce Hazırlık Programında öğrenim görecek veya muaf tutulacak tüm yeni kayıtlı öğrenciler Akademik Yıl başlamadan önce, ilan edilen tarihte,Okan Üniversitesi İngilizce  Muafiyet  Sınavını     alırlar