IELTS Sınavı

IELTS Sınavı

IELTS Sınavı

Ielts sınavı , birçok ülkede ve ülkemizde bir çok alanda İngilizce Yeterlilik Sınavı olarak, Üniversitelerin Hazırlık Sınıflarında , Üniversite başvurularında, göçmenlik başvurularında , bir çok şirket tarafından İngilizce yeterlilik sınavı göstergesi olarak kabul edilmektedir.

Ielts sınavı , dünya çapında 120 den fazla ülkede 300 test uygulama merkezinde, senede 48 test ile hizmet vermektedir. Bu da yaklaşık ayda 4 kez sınav yapılıyor demektir. Ielts Sınavına bir kere girenler bir sonraki sınavda tekrar şanslarını deneyebilirler. Amerika dışında, İngiltere, Avustralya, Kanada ve Yeni Zelanda ve göçmenlik ofisleri dahil olmak üzere İngilizce konuşulan eğitim kurumu ve profesyonel kurumlar Ielts sınavı sonucunu kabul etmektedir. Ielts sınavı , uluslararası standartlara sahip bir sınavdır .

Ielts sınavı hazırlık çalışmaları; 

Hazırlık çalışmaları için başlangıç seviyesi en az Intermediate olmalıdır. Eğer seviyeniz Intermediate seviyenin altında ise , yapmanız gereken seviyenizi yükseltmek için Genel İngilizce çalışması yapmaktır.

Dinleme bölümünde değişik aksanlı İngilizceler kullanıldığı için , adayların en az birkaç farklı kaynaktan çalışmalıdır . Okuma bölümüne hazırlık için akademik metin ve kelimeler çalışılmalıdır. Yazma çalışması mutlaka tecrübeli bir öğretmen ile yapılmalı ve mümkün olduğunca çok report ve essay yazılmalıdır.  Konuşma çalışması da mutlaka tecrübeli bir öğretmen ile yapılmalıdır.

Summary
Article Name
IELTS Sınavı
Description
IELTS Sınavı Ielts sınavı , birçok ülkede ve ülkemizde bir çok alanda İngilizce Yeterlilik Sınavı olarak, Üniversitelerin Hazırlık Sınıflarında , Üniversite başvurularında, göçmenlik başvurularında , bir çok şirket tarafından İngilizce yeterlilik sınavı göstergesi olarak kabul edilmektedir.