Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi İngilizce Muafiyet Sınavı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi İngilizce Muafiyet Sınavı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi İngilizce  Muafiyet  Sınavı,

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi İngilizce Muafiyet  Sınavı İngilizce Özel Ders , Haluk Hoca 0532 343 65 00
Yabancı Diller Yüksekokulu

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesinin yabancı dil öğretimi ve eğitimi Yabancı Diller Yüksekokulunca yürütülmektedir. Yüksekokulumuz, Hazırlık ve Modern Diller Bölümü olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır. Bu iki bölümden Hazırlık bölümü olarak öğrencilerimizin, yabancı dile ilişkin bilgi edinmelerinin ötesinde, dört temel dil becerisini kazanmalarını, hedef dilin iletişimsel işlevlerini başarıyla yerine getirmelerini ve iletişimsel stratejileri ustalıkla kullanabilmelerini sağlamayı amaçlamaktayız. Öğretim yılı başında yapılan yeterlik sınavında başarılı olamayan öğrenciler hazırlık birimimizde yoğun İngilizce programına alınırlar. Hazırlık eğitimi birimsel (modular) sistemden oluşur. Bir öğretim yılı, ikisi güz yarıyılında, diğer ikisi bahar yarıyılında olmak üzere olmak üzere dört birim (module) içerir. Her birim (module) sonunda düzey sınavı yapılır. Orta düzeyini aşanlar güz yarıyılı sonunda yapılan yeterlik sınavına girme hakkını elde ederler. Aynı şekilde, bahar yarıyılı sonunda yapılan yeterlik sınavına girebilmek için orta (intermediate) düzeyini aşmış olmak gerekmektedir. Hazırlık bölümü yeterlik sınavını başaran öğrencilerin alanları ile ilgili eğitimi yabancı dilde yapabilecek düzeye gelmeleri öngörülmektedir.

Okulumuzun Modern diller bölümünde yabancı dil eğitimi ve öğretimi üç ana grupta toplanmaktadır:

1. Yeterlik sınavından sonra bölümlerindeki öğrenimlerine başlayan öğrencilerin derslerini İngilizce olarak izleyebilmelerine, tartışmalara katılabilmelerine ve akademik İngilizceyi geliştirmelerine destek olmak.

2. Eğitimlerini anadilde (Türkçe) yapan öğrencilerin yabancı dil edinmelerini ve geliştirilmelerini sağlamak.
Yabancı Diller Yüksekokulu
Hazırlık Bölümü

Hazırlık bölümünün temel amacı, öğrencilerin yabancı dil yetisini kazanmalarını ve hazırlık öğrenimi sonrası bölümlerindeki derslerini İngilizce görebilmelerini sağlamaktır. Bu amaç doğrultusunda öğrenci ve öğretmenin birebir iletişim kurabilecekleri, modern dil öğretim teknikleri ve yöntemlerinin rahatlıkla uygulanabileceği sınıflar oluşturulmaktadır. Bu sınıflarda yapılan dersler teknoloji laboratuarları ile desteklenmektedir. Bu laboratuarlar her öğrenciye bir bilgisayar düşecek şekilde tasarlanmış ve öğrencilerin dil öğreniminde önemi çok fazla olan okuma, yazma ve dinleme becerilerini interaktif ortamda geliştirebilecekleri araç-gereçler ile donatılmıştır. Bu laboratuarlarda öğrenciler öncü kuruluşlar tarafından hazırlanmış interaktif programları kullanabildikleri gibi bu kuruluşların internet sitesinden de istedikleri her türlü bilgiye ulaşabilmektedir.

Hazırlık Bölümünde İngilizce Dersleri, sözcük dağarcığını geliştirme, sözdizim kurallarına uygun tümceler kurma, tümceleri bir araya getirerek söylem oluşturma ve yabancı dil becerilerini kazandırma doğrultusunda aşağıdaki düzeylerde verilmektedir.

1. Başlangıç (Beginner)
2. Az bilenler (Elementary)
3. Orta Altı (Pre-Intermediate)
4. Orta (Intermediate)
5. Orta Üstü (Upper- Intermediate)
6. İleri (Advanced)

Hazırlık Okulunda öğrencilerimize uluslararası geçerliliği tanınan ölçütler çerçevesinde (Common European Framework) altı farklı düzeylere uygun eğitim verilmektedir.
Çift Diploma

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi ile İngiltere’nin seçkin üniversiteleri olan University of Sunderland ve University of Wolverhampton arasında çift diploma anlaşması bulunmaktadır. Aşağıda detayları bulunan anlaşmalar çerçevesinde Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi öğrencileri 3 yıl UKÜ’de okuduktan sonra son yıllarını University of Sunderland veya University of Wolverhampton’da okuyarak hem Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi hemde okudukları üniversitenin diplomalarını almaya hak kazanırlar.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi – University of Sunderland

YAPILAN ANLAŞMAYA GÖRE;
Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nde halen eğitim gören ve yeni kayıt yaptıracak öğrencilerin ilk 3 veya 2 yıllarını Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nde tamamladıktan sonra son sınıf veya son iki sınıfı University of Sunderland’da tamamlamaları durumunda çift diploma alma hakkına sahip olacaklar.

İngilizce Yeterlilik
Öğrenci aşağıdaki kriterlerin birini sağlamak durumundadır:

– IELTS sınavından 6.0 veya üzeri almış olmak -TOEFL sınavından 550 veya üzeri (Bilgisayar tabanlı sınavda 213 veya üzeri) almış olmak
– Belirtilen notlara eşdeğer bir sınav sonucu sunmak

Eğer öğrenci belirtilen sınav sonuçlarına sahip değilse University of Sunderland’da açılacak olan İngilizce Yeterlilik Programlarına katılmak ve geçmek şartını yerine getirmelidir.

Ücret
Bu programa başvuran öğrenciler University of Sunderland’da okuyacakları akademik yıl için o üniversitenin kendi harç ücretini yatırmak durumunda olacaklardır. Detaylı bilgi için University of Sunderland’ın web sitesini ziyaret edebilirsiniz. http://www.sunderland.ac.uk/

Burs Şansı
Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nden University of Sunderland’a giden öğrencilerin orada burs başvurusu yapma hakları olacaktır. Başvurusu kabul edilenlerin alacağı burslar, üniversite harçlarında indirim şeklinde gerçekleştirilecektir.

Programa aşağıdaki bölümlerde öğrenim gören UKÜ öğrencileri başvurabileceklerdir:

• İşletme

• Turizm ve Otel İşletmeciliği

• Grafik Tasarım

• Bilgisayar Mühendisliği

• Bilişim Sistemleri Mühendisliği

• Reklamcılık ve Halkla İlişkiler

• Endüstri Mühendisliği

• Elektrik-Elektronik Mühendisliği

• Gazetecilik

• Radyo-Televizyon