İtü suny İngilizce hazırlık atlama sınavı İngilizce özel ders

İtü UOLP İngilizce hazırlık atlama sınavı 

İtü UOLP İngilizce Hazırlık Atlama Sınavı 

İtü UOLP İngilizce Hazırlık Atlama Sınavı özel ders

Haluk hoca 0532 343 65 00

Uluslararası Ortak Lisans Hazırlık Programında Hazırlık eğitimine katılmak zorunda mıyım?

Uluslararası Ortak Lisans Programında Hazırlık eğitimi zorunludur. Eğer bölümünüz tarafından kabul edilen uluslararası geçerliliği olan (TOEFL & PTE) sınavlardan skorunuz var ise dersler başlamadan skor belgenizi ibraz edip hazırlık programından muaf olabilirsiniz. Kabul edilen sınavlar ve bölümlere göre puanları için:

https://www.sis.itu.edu.tr/TR/mevzuat/ingilizce-gecerli-sinavlar.php

2. Hazırlık Programını dondurabilir miyim?

Hazırlık programını dondurma koşulları ile ilgili İngilizce Hazırlık Yönetmeliği İzinli Sayılma başlığını altında detaylı bilgi alabilirsiniz.

3. İTÜ Yeterlilik sınavına girerek UOLP Hazırlık Programından muaf olabilir miyim?

SUNY öğrencileri İTÜ Yeterlilik sınavına girerek UOLP Hazırlık Programından muaf olamaz. Öğrenciler eğitimlerine Amerika’da devam edecekleri için uluslararası geçerliliği olan TOEFL IBT ya da (bazı bölümler için) PTE Academic sınavına girmeleri gerekmektedir.

Kabul edilen sınavlar ve bölümlere göre puanları için:

https://www.sis.itu.edu.tr/TR/mevzuat/ingilizce-gecerli-sinavlar.php

Azerbaycan Mimarlık ve İnşaat Üniversitesi öğrencileri İTÜ Yeterlilik sınavına girerek Hazırlık programından muaf olabilir.

4. İTÜ Yerleştirme Sınavına girmek zorunda mıyım?

Yerleştirme sınavına girmeniz tavsiye edilir. Sınav sonucuna göre seviyenize uygun bir kura yerleştirilir ve eğitimize başlarsınız.

5. Uluslararası Ortak Lisans Hazırlık Programında derslere devam zorunluluğu var mı?

Hazırlık programında derslere devam zorunluluğu vardır.

6. UOLP Hazırlık programında derslere devam etmezsem ne olur?

Devam zorunluluğunu yerine getirmeyen öğrencilerimizin yabancı dil yeterlilik belgeleri akademik yıl sonunda onaylanır. Öğrencilerimiz yarım dönemde bölümlerine geçme hakkını kaybeder.

7. UOLP Hazırlık Programında yapılan sınavlardan başarısız olursam ne olur?

Hazırlık Programında yapılan sınavlardan %50 başarı ortalaması istenir. Başarı ortalamasını sağlayamayan öğrencilerimiz bahar döneminde Hazırlık Programında derslere devam edemez.

8. UOLP Hazırlık Programında Yaz Okulu zorunlu mu?

UOLP Hazırlık Programında Yaz Okulu zorunlu değildir.

9. TOEFL IBT ve PTE sınavlarına nasıl kayıt olabilirim?

TOEFL IBT ve PTE sınavlarına kayıt olabilmek için ilgili sınavların websitelerinden kendinize hesap açmanız gereklidir. Hesabınızı açtıktan sonra sınav için yer, gün ve saat seçip sınava kaydolabilirsiniz.

TOEFL IBT sınavına kayıt olmak için: https://v2.ereg.ets.org/ereg/public/customer/create

PTE sınavına kayıt olmak için: https://mypte.pearsonpte.com/users/profile/quick-registration/basic-info

10. TOEFL IBT ya da PTE sınavına her yerde girebilir miyim?

TOEFL IBT ya da PTE sınavına devlet ya da vakıf üniversitesi sınav merkezlerinde girdiğiniz takdirde belgeniz kabul edilir. Özel kurumlardan alınan TOEFL IBT ya da PTE belgeleri kabul edilmez.

Yurtdışından alınan TOEFL IBT ya da PTE belgelerinde bu şart aranmaz.

11. TOEFL IBT ya da PTE sınavından yeterli skoru aldım. Bundan sonra ne yapmalıyım?

Yeterli skoru aldıktan sonra belgenizi UOLP Koordinatörlüğüne onaylatmanız gerekmektedir. Belgenizi onaylatmak için UOLP Koordinatörlüğüne belgenizi öğrenci numaranız, TOEFL IBT kullanıcı adı ve şifrenizi yazarak mail atabilir ya da İTÜ YARDIM (itu.edu.tr) bilet açarak belgenizi iletebilirsiniz. Belgenizin kontrolü yapıldıktan sonra onaylanıp Öğrenci İşlerine gönderilir.

12. Hazırlık programının ilk yılında yeterli TOEFL IBT ya da PTE skoru alamadım. Bundan sonra ne yapmalıyım?

Hazırlık Programında iki yıl hakkınız vardır. Programın ilk yılı zorunludur. İlk yılın sonunda yeterli skoru alamayan öğrencilerimiz isterlerse ikinci yıl kayıt olarak hazırlık programına devam edebilirler. Hazırlık Programına kayıt olmak istemeyen öğrencilerimiz kendi imkanlarıyla sınava hazırlanabilirler.

13. Hazırlık programında ikinci yılımdayım. TOEFL IBT ya da PTE sınavından yeterli skoru alamazsam ne olur?

Hazırlık programında yasal olarak 2 yıl hakkınız vardır. Programın ikinci yılında olan öğrencilerden Yaz okulunun bitişine kadar dil yeterlilik belgelerini vermeleri istenir. Belgesini veremeyen öğrencilerin okul ile ilişiği kesilir. Bu durumda olan öğrencilere yatay geçiş hakkı verilir. Yatay geçiş ile ilgili detaylı bilgi için Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına başvurmanız gerekmektedir.

14. UOLP Hazırlık programı duyurularını nereden takip edebilirim?

UOLP Hazırlık programı duyurularını http://www.ydy.itu.edu.tr/ adresinden takip edebilirsiniz.

15. UOLP Hazırlık programı ücretini ne zaman ve nereye yatırmalıyım?

UOLP Hazırlık programı ücretini akademik takvimde belirtilen tarihlerde ilgili bankaya öğrenci numaranızı vererek yatırabilirsiniz.

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
İstanbul Teknik Üniversitesi, teknik öğretimde 239 yılı aşan parlak geçmişi, çağdaş eğitim ortamı, güçlü akademik kadrosuyla Türkiye’de mühendislik mimarlık öğretimi ile özdeşleşmiştir. İstanbul Teknik Üniversitesi, bilime ve bilimin  evrenselliğine inanan, teknolojinin ülkemizde geliştirilmesi için çalışan,  araştırma odaklı, 23 bölümü ABET’den eş değerlilik alarak eğitimde kalitesini ispatlamış, ve bu nedenlerle Dünyadaki en iyi ilk 500 üniversite içinde yeralan,  bir şehir üniversitesidir.  Türkiye’nin yollarında, köprülerinde, barajlarında, binalarında, enerji santralleri, haberleşme ağlarında, köylerinde ve kentlerinde İstanbul Teknik Üniversitesi mühendislerinin ve mimarlarının alın teri ve emeği vardır. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde 31000 öğrenci 2280 öğretim üyesi ve 2400 civarında doktora öğrencisi vardır.  Türkiye’de mühendislik ve mimarlık mesleklerinin tanımını yapan ve bu tanımı her zaman güncel tutmayı başaran, geleneksel yapısını korurken modern eğitim ve öğretim ortamlarını öğrencilerine sunan, güçlü yurtdışı ilişkileriyle öğrencilerinin sadece ülke sınırları içinde değil, uluslararası ortamda da yarışacak şekilde yetiştiren bir devlet üniversitesidir. Bu çerçevede geliştirmiş olduğu, öğrenci alımına açık 9 adet Çift Diploma Programları ile de ülkemizde lider konumdadır.

STATE UNIVERSITY OF NEW YORK (SUNY)
SUNY New York Eyaleti  içinde Şehir içinde ve dışlarında yeralan Long Island’dan  Buffalo’ya , Plattsburgh’dan  Binghamton’a kadar geniş  bir alana yayılmış kampüslerden oluşmaktadır.  Bu kampüsleri aşağıdaki linki tıklayarak harita üzerinden  yerleşimlerini öğrenebilirsiniz.  İlgilendiğiniz yerleşkelerin üzerine tıklayarak da  web sayfalarından onlar hakkında detaylı bilgilere ulaşabilisiniz.

http://www.suny.edu/Student/campuses_map.cfm

​MONTANA STATE UNIVERSITY
Montana Eyalet Üniversitesi, 1893 yılında kurulmuş olup Montana’nın en büyük üniversitesidir. İdeal bir üniversite şehri olan 30 000 nüfuslu Bozeman’da yaralan kampus öğrenciler için güvenli ve sıcak bir yaşam ve öğrenme ortamı sunmaktadır. MSU, 100’ün üzerinde lisans, 60’a yakın yüksek lisans ve doktora programı ile 400’ü 75 ayrı ülkeden uluslararası öğrenci  olmak üzere 12 000 öğrenciye eğitim vermektedir. MSU ulusal üniversiteler arasında ilk 150’de yer almaktadır. Üniversitenin dağlar ve nehirlerle çevrili, doğal güzellikler arasında olması ve dünyaca ünlü Yellowstone Doğal parkının sadece 150 km kuzeyinde yerelması, kampusu özellikle Çevre Bilimleri öğrencileri için doğal bir laboratuar haline getirmektedir. Montana Eyalet Üniversitesiyle ilgili daha detaylı bilgiye www.montana.edu adresinden ulaşılabilir.

NEW JERSEY INSTITUTE OF TECHNOLOGY

İTÜ gibi köklü bir geçmişe sahip olan ve 1881 yılında kurulan NJIT; 136 lisans, 41 master ve 19 doktora programı ile teknolojik bir araştırma üniversitesidir. Üniversite, Fakülteler ve tüm programlar Orta Amerika Derneği ve Yüksek Öğrenim Kurumu tarafından akredite edilmiştir. Programların her birinin ayrı ayrı akreditasyonu vardır. NJIT, öncü araştırma üniversitelerinden biridir ve yüksek nitelikli mühendis yetiştiren en iyi üniversiteler arasında yer almaktadır. 2015 verilerine göre 11.300 öğrencisi bulunan NJIT, 2013 yılında BuzzFeed tarafından en değerli üniversite seçilmiş, ayrıca US News And World Report’da göre en iyi 19. ulusal üniversite ünvanını almıştır.

UOLP İngilizce şartı nedir? İngilizce şartını yerine getiremeyenler için prosedür nedir?

UOLP’de öğrenim dili %100 İngilizce’dir ve öğreniminizin bir kısmını ABD’de tamamlayacağınız için ABD’deki ortak üniversitelerle anlaşmalar gereği uluslararası standart sınavlar olan TOEFL sınavlarından yeterli puanı almanız gerekmektedir. Bazı programlarda İngilizce dil yeterliğine ilişkin özel koşullar bulunmaktadır. Lütfen ilgili programdan dil koşullarını kontrol ediniz.

TÜRKİYE’DE ALINAN TOEFL IBT SINAV SONUÇLARI SADECE DEVLET ÜNİVERSİTELERİ VE VAKIF ÜNİVERSİTELERİNİN TOEFL SINAV MERKEZLERİNDEN ALINDIĞI TAKDİRDE GEÇERLİDİR.

İTÜ Lisans ve Çift Diplomaya Yönelik Uluslararası Ortak Lisans Hazırlık Programları Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği Madde 5, 2. bendi uyarınca, Üniversiteye kabul edilen UOLP öğrencilerinden yabancı dil düzeylerinin yeterliğini Senatonun belirlediği sınavlardan biri ile belgeleyemeyenler İngilizce hazırlık programına kabul edilirler.

2017-2018 akademik yılı itibariyle, İTÜ Lisans ve Çift Diplomaya Yönelik Uluslararası Ortak Lisans Hazırlık Programları Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği Madde 7, 3. bendi uyarınca, üniversiteye kabul edildikleri eğitim öğretim yılında, uluslararası sınavlardan birinden başarılı olan UOLP Hazırlık öğrencilerinin isterlerse İngilizce hazırlık öğretimine devam etmeyip takip eden yarı yılda fakültelerindeki öğrenime başlayabilmeleri için Senato tarafından belirlenen devam koşulunu yerine getirmeleri gerekmektedir.

Ayrıca, UOLP öğrencileri, üniversiteye kabul edildikleri yıl, UOLP hazırlık programındaki derslere devam edebilmeleri için dönem içi performans ve sınav ortalamalarından en az yüzde 50 başarı sağlamakla yükümlüdürler.

İtü UOLP öğrencileri için Pte sınavı özel ders

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ GEÇERLİ İNGİLİZCE SINAVLAR VE MİNİMUM PUANLARI

TOEFL IBT ve PTE Sınavları İle İlgili Açıklama

– Üniversite Senatosu’nun 27.07.2022 günlü ve 808 sayılı kararı gereğince, 2022-2023 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılından itibaren TOEFL İBT Special Home Edition sınavı kabul edilmeyecektir.

– Türkiye’de alınan TOEFL IBT sınav sonuçları sadece devlet üniversiteleri ve vakıf üniversitelerinin TOEFL sınav merkezlerinden alındığı takdirde geçerlidir.

– 08.08.2017 günlü ve 657 sayılı Üniversite Senatosu kararı gereğince 2018-2019 eğitim-öğretim yılından itibaren, Türkiye’de yapılan PTE Akademik Sınav sonuçları sadece devlet ve vakıf üniversitelerinin sınav merkezlerinden alındığı takdirde geçerli olacaktır.

Geçerli İngilizce Sınavlar ve Minimum Puanları

1. Lisans Programları için Geçerli İngilizce Sınavlar ve Minimum Puanları

Sınav Geçerlilik Süresi ING 100 – 112A – 201A ING 112A – 201A
İTÜ YDY Yeterlilik 2 Yıl 60 – 74 / 100 75 – 100 / 100
*TOEFL iBT / TOEFL iBT Home Edition 2 Yıl 72 – 90 / 120 91 – 120 / 120
**PTE Akademik 2 Yıl 55 – 74 / 90 75 – 90 / 90

2. Lisansüstü Programları için Geçerli İngilizce Sınavlar ve Minimum Puanları

Sınav Geçerlilik Süresi Tezsiz Yüksek Lisans ( 2. Öğretim ) Yüksek Lisans (Tezli / 1.öğretim (Tezsiz)) Doktora
İTÜ Yeterlilik 2 Yıl 55 / 100 65 / 100
*TOEFL iBT / TOEFL iBT Home Edition 2 Yıl 66 / 120 78 / 120 78 / 120
**PTE Akademik 2 Yıl 50 / 90 62 / 90 62 / 90
YDS /e-YDS / YÖKDİL 5 Yıl 55 / 100 65 / 100 65 / 100

3. Uluslararası Ortak Lisans Programları (UOLP) için Geçerli İngilizce Sınavlar ve Minimum Puanları

Program *TOEFL iBT TOEFL iBT Home Edition **PTE Akademik İTÜ Yeterlilik Sınavı Geçerlilik ÖZEL KOŞULLAR
SUNY New Paltz
İşletme
74 74 2 Yıl Şartlı başlama yoktur.
SUNY Fashion Institute of Technology
Tekstil Geliştirme ve Pazarlama
Moda Tasarımı
80 80 53 2 Yıl Şartlı başlama yoktur.
SUNY Maritime College
Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği
Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği
79 2 Yıl Şartlı Başlama: TOEFL iBT 72
SUNY Maritime College Eng. 90 F Introduction to College Writing dersini alarak C veya üstü not alan öğrenciler İngilizce yeterlik koşulunu yerine getirmiş sayılacaklardır.
SUNY Binghamton
Bilişim Sistemleri Mühendisliği
Endüstri Mühendisliği
83 83 2 Yıl Şartlı başlama yoktur.
SUNY Buffalo
İnşaat Mühendisliği
79 79 55 2 Yıl Şartlı başlama yoktur.
PTE Akademik sınavından öğrencilerin toplamda 55 ve ana alt bölümlerden (iletişim becerileri) en az 50 puan almaları gerekmektedir.
Montana State University
Biyomühendislik
71 48 2 Yıl Şartlı başlama yoktur.
New Jersey Institute of Technology
Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği
79 2 Yıl Şartlı başlama yoktur.
Strathclyde University, UK
Gemi İnşaatı ve Gemi Makinaları Mühendisliği
79 55 2 Yıl Şartlı başlama yoktur.
PTE Akademik sınavından öğrencilerin toplamda 55 ve ana alt bölümlerden (iletişim becerileri) en az 50 puan almaları gerekmektedir.
Azerbaycan Mimarlık ve İnşaat Üniversitesi
İnşaat Mühendisliği
65 60 2 Yıl Şartlı başlama yoktur.
Uluslararası Saraybosna Üniversitesi Programları
Makina Mühendisliği
Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği
Mimarlık
Ekonomi
79 65 2 Yıl Şartlı başlama yoktur.

*Üniversite Senatosu kararı gereğince 2018-2019 eğitim-öğretim yılından itibaren, Türkiye’de yapılan PTE Akademik Sınav sonuçları sadece devlet ve vakıf üniversitelerinin sınav merkezlerinden alındığı takdirde geçerli olacaktır.

Summary
Article Name
İtü UOLP İngilizce Hazırlık Atlama Sınavı
Description
İtü UOLP İngilizce Hazırlık Atlama Sınavı  İtü UOLP İngilizce Hazırlık Atlama Sınavı özel ders Haluk hoca 0532 343 65 00 ​İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ   İstanbul Teknik Üniversitesi, teknik öğretimde 239 yılı aşan parlak geçmişi, çağdaş eğitim ortamı, güçlü akademik kadrosuyla Türkiye'de mühendislik mimarlık öğretimi ile özdeşleşmiştir.