Proficiency İngilizce hazırlık

Proficiency İngilizce hazırlık

Proficiency İngilizce hazırlık,

Proficiency İngilizce hazırlık programının amacı üniversiteyi kazanan öğrencilerin, kazandıkları üniversite tarafından düzenlenen , proficiency İngilizce hazırlık sınavını geçerek, doğrudan bölümlerinden eğitime başlamalarını sağlamak, hazırlık sınıfında başarısız olan öğrencilerin yıl sonunda girecekleri sınavdan geçer puanı almalarını temin etmektir. Proficiency İngilizce hazırlık sınavı , üniversiteden üniversiteye değişir, sınav içeriğinde dil bilgisi, sözcük bilgisi, okuma, dinleme ve yazma alanlarında çeşitli soru tiplerine yer verilir. Proficiency İngilizce hazırlık sınavı tarih olarak , üniversite kayıtlarını takip eden haftalar içerisinde yapılır. Üniversiteyi kazanan ve proficiency sınavından başarısız olan öğrenciler , düzey belirleme sınavına (placement test ‘e ) girerler ve bu sınavın sonucuna göre , hazırlık sınıfında belirli seviyelerde gruplara yerleştirilir ve İngilizce seviyelerine göre , o seviyeden hazırlık sınıfında öğretim hayatına başlarlar . Proficiency İngilizce hazırlık için özel ders alarak hazırlık yapabilir ve sınavda başarıyı yakalar ve böylece hazırlık sınıfında 1 yıl kazanmış olursunuz.

Proficiency İngilizce hazırlık sınavı her okulun iç bünyesinde hazırlanır , genelde grammar, vocabulary, reading , listening ve writing üzerine özel çalışma gerektiren sorular çıkmaktadır. Sınav için özel ders içeriğinde , grammar ve kullanımı , speaking ( pronunciation, fluency ) , writing ( formal , informal) reading , listening use of vocabulary sınav formatı hakkında bilgi, sınavları cevaplama teknikleri, sınav pratikleri , bulunmaktadır.

Reading bölümü, İngilizce okuma ve kelime bilgilerinin sınandığı çeşitli uzunlukta okuma parçalarından oluşur, değişik soru çeşitleri bulunur , parçaları çok iyi analiz etmek gerekir. Listening bölümü, öğrencilerin İngilizce dinleme becerilerini ölçen , 2-3 dinleme parçasından oluşan bir bölümdür. Grammar Bölümü, boşluklu okuma parçaları, cümleler ve diyalogların , dilbilgisi kuralları içersinde tamamlanan bir bölümdür.

Writing Bölümü, yazma becerilerinin belirli kurallar ve kalıplar çerçevesinde kompozisyon halinde yaklaşık 350 -400 kelime ile yazılması istenir .