Bahçeşehir İngilizce Hazırlık Atlama

Bahçeşehir İngilizce Hazırlık Atlama

Bahçeşehir İngilizce Hazırlık Atlama ,

İngilizce Seviye Belirleme ve

İngilizce Yeterlik (Hazırlık Atlama) Sınavı

2013-2014 Akademik Yılı kayıtları 02-06 Eylül 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. İlk kez kayıt yaptıran her öğrencimizin bu dönemde verilecek Seviye Belirleme Sınavı’na (SBS) girmesi gerekmektedir. Bu sınavla ilgili bilgi ve öğrencilerimizin izlemesi gereken süreç aşağıda detaylı bir şekilde anlatılmıştır

1) İNGİLİZCE SEVİYE BELİRLEME SINAVI (SBS):

SBS 02-06 Eylül 2013 tarihleri arasında HER GÜN ve günde 7 kez olmak üzere “Beşiktaş Yerleşkesi”nde yapılacaktır. Her gün 10:00-16:00 saatleri arasında her saat başında SBS sınavı verilecektir. Buna göre sınav saatleri şu şekilde olacaktır: 10:00; 11:00; 12:00; 13:00; 14:00; 15:00; 16:00.

Kaydını tamamlayan ve “Öğrenci Kimlik Belgeleri”ni alan öğrenciler sınav yerini ve sınavla ilgili diğer detayları öğrenmek için “A Blok Fuaye” alanında yer alan İngilizce Seviye Belirleme Sınavı Kayıt Masalarına gitmelidir.

SBS, Okuma Yetisi, Dilbilgisi ve Kelime Bilgisini ölçen sorulardan oluşmaktadır.

SBS’de 4 (dört) yanlış bir doğruyu götürür.

SBS’den %60 oranında başarı gösteren öğrenciler 9 Eylül 2013 Pazartesi günü düzenlenecek olan İngilizce Yeterlik Sınavı’na girmeye hak kazanacaktır.

Aşağıda İngilizce Yeterlik Sınavı ile ilgili detaylı bilgiyi bulabilirsiniz:

2) İNGİLİZCE YETERLİK (HAZIRLIK ATLAMA) SINAVI:

Bahçeşehir Üniversitesi 2013– 2014 Akademik Yılı İngilizce Yeterlik Sınavı 9 Eylül 2013 Pazartesi günü “Şişli Yerleşkesi”nde gerçekleştirilecektir.

İngilizce Yeterlik Sınavı “Yazılı” ve “Sözlü” olmak üzere iki bölümden oluşur. Buna göre her iki bölüm için de belirlenen sınav saati aşağıdaki gibidir:

Yazılı Bölüm: 09:00-12:30,

Sözlü Sınav: 13.00-17:00.

ÖNEMLİ NOT: Sözlü sınavda öğrenciler 15’er dakikalık randevu esasına göre sınava alınacaklardır. Öğrenciler kendilerine ait Randevu Saatlerini sınav yerleşkesinde Sınav Duyuru Panoları’ndan öğreneceklerdir.

İngilizce Yeterlik Yazılı Sınavı Okuma, Dinleme, Dilbilgisi, Kelime Bilgisi ve Yazma yetilerini ölçer.

Sözlü Sınav ise Konuşma Yetisini ölçer.

Öğrencilerin İngilizce Yeterlik Sınavı’nda başarılı olup Hazırlık Programı’ndan muaf olabilmeleri için Yeterlik Sınavı’ndan en az %60 puanlık başarı göstermeleri gerekmektedir. Bu oran Amerikan Kültürü ve Edebiyatı ile İngilizce Öğretmenliği öğrencileri için % 80 olarak belirlenmiştir.

Yeterlik Sınavı’ndan yeterli puanı alamayan öğrenciler en az bir yarıyıl İngilizce Hazırlık Programı’nda eğitim göreceklerdir. İngilizce Yeterlik Sınavı’na girecek öğrencilerin, Üniversitemizce verilen “Öğrenci Kimlik Belgeleri” ile birlikte yukarıda belirtilen sınav saatinden yarım saat önce sınav yerlerinde hazır bulunmaları gerekmektedir. Sınav salon görevlilerince kimlik kontrolü yapılan öğrenciler kendileri için ayrılan koltuklara oturacaklardır.

Örnek Sınavlar

Örnek Yeterlilik Sınavını indirmek için tıklayınız.

Örnek Yeterlilik Sınavını(Ses Dosyalı) indirmek için tıklayınız.

Örnek Erasmus İngilizce Sınavını indirmek için tıklayınız.

Örnek Seviye Belirleme (Placement) Sınavını indirmek için tıklayınız.

Bahçeşehir Üniversitesi web sitesinden örnek olarak alınmıştır.

Bahçeşehir İngilizce Hazırlık Atlama Sınavı özel ders

Haluk hoca 0532 343 65 00

 

Summary
Article Name
Bahçeşehir İngilizce Hazırlık Atlama
Description
Bahçeşehir İngilizce Hazırlık Atlama Sınavı, İngilizce Seviye Belirleme ve İngilizce Yeterlik (Hazırlık Atlama) Sınavı 2013-2014 Akademik Yılı kayıtları 02-06 Eylül 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.