Proficiency Sınavı

Proficiency Sınavı programının amacı, üniversiteyi kazanan öğrencilerin, kazandıkları üniversite tarafından düzenlenen öğrencinin bölüm derslerini takip etmeye yetecek seviyede İngilizce bilgileri olup olmadığını ölçebilmek , hazırlık sınıfını okumadan doğrudan bölümlerine başlamalarını sağlamak, ya da hazırlık sınıfı eğitimi alan öğrencilerin sene sonunda sınavda başarılı olarak bölümlerine başlayabilmeleri amacıyla vermek zorunda oldukları sınav için hazırlık yapmaktır.

Proficiency sınavı  ,  üniversitelerin kendi iç bünyelerinde hazırlanmaktadır bu yüzden sınav  üniversiteden üniversiteye  göre  değişir.  Proficiency  sınavı dil bilgisi, sözcük bilgisi, okuma, dinleme ve yazma alanlarında çeşitli soru tiplerini içerir. Proficiency sınavı tarihleri, üniversitelerin kayıt tarihlerinden kısa bir süre sonra açıklanır. Proficiency sınavı sonucu başarısız olan öğrenci placement teste alınarak , hangi kurdan  hazırlık sınıfına başlayacağı belirlenir, başarılı olduğunuz takdirde, hazırlık sınıfı okumadan bölümünüze  başlayabilirsiniz. Proficiency sınavı içeriği her üniversitede farklıdır, fakat genellikle grammar, vocabulary, reading , listening ve writing yeteneklerini içeren sorular çıkmaktadır.   Bu tip sorular için özel çalışma gerektmektedir .

Proficiency Sınavı içeriği ve uygulaması şu şekildedir ;

Reading bölümü, öğrencilerin İngilizce okuma ve kelime bilgilerinin sınandığı çeşitli uzunlukta okuma parçalarından oluşur.  Reading bölümü çalışmaları içerisinde , skimming, scanning teknikleri , ana fikiri bulma ,  sorulardan cevaplara gitme çalışmaları yapılır.

Listening bölümü, öğrencilerin dili anlama becerilerini ölçer, dinleyerek  edindiğiniz bilgiler ile soruların  cevaplandığı  bir bölümdür.  Her okul tarafından uygulanmaz.

Grammar Bölümü,  çoktan seçmeli şıklar ile soruları cevaplama, cümleler  içerisinde  dil bilgisi kuralları içerisinde anlam bütünlüğüne önem vererek doğru şıklar bulunur.

Writing Bölümü, akademik  yazma becerilerinin   belirli kurallar içerisinde uygulanmasıdır.

Proficiency Sınavı özel ders Haluk hoca 0532 343 65 00

Summary
Article Name
Proficiency Sınavı
Description
Proficiency Sınavı Proficiency Sınavı programının amacı, üniversiteyi kazanan öğrencilerin, kazandıkları üniversite tarafından düzenlenen öğrencinin bölüm derslerini takip etmeye yetecek seviyede İngilizce bilgileri olup olmadığını ölçen   proficiency  sınavını geçerek