Üniversite Hazırlık Muafiyet

Üniversite Hazırlık Muafiyet

Üniversite Hazırlık Muafiyet

Hazırlık sınıfı olan üniversitelerde hazırlık sınıfını okumadan geçmek için sene başında yapılacak muafiyet sınavına hazırlık için yapılan özel ders programıdır. Bu program sayesinde Üniversite sınavını kazanan öğrenciler ya da Üniversitelerin hazırlık sınıflarında başarılı olamayan öğrencilerin muafiyet sınavlarını geçerek, birinci sınıfta eğitime başlayabilmektedirler.

Muafiyet sınavı içeriği her Üniversite de değişiktir . Genelde sınavlar dil bilgisi, sözcük bilgisi , okuma , dinleme , konuşma ve yazma becerilerini ölçecek şekilde hazırlanmaktadır. Kimi Üniversiteler tüm bu bölümleri sınarken bazı Üniversiteler de sadece bazı bölümleri  sınamaktadırlar.
Üniversite Hazırlık sınav tarihleri Üniversitelere göre farklılık gösterir. Her Üniversite kayıtlarını tamamladıktan sonra Muafiyet Sınavlarını yapar.
Üniversite Hazırlık Muafiyet sınavına Üniversite sınavını kazanıp, hazırlık sınıfından muaf olmak isteyen öğrenciler, hazırlık sınıfını tamamlamış ancak geçer not alamayan öğrenciler katılır.

Summary
Article Name
Üniversite Hazırlık Muafiyet
Description
Üniversite Hazırlık Muafiyet Hazırlık sınıfı olan üniversitelerde hazırlık sınıfını okumadan geçmek için sene başında yapılacak muafiyet sınavına hazırlık için yapılan özel ders programıdır.