İstanbul Ticaret Üniversitesi hazırlık sınavı

İstanbul Ticaret Üniversitesi hazırlık sınavı


İstanbul Ticaret Üniversitesi hazırlık sınavı

İstanbul Ticaret Üniversitesi hazırlık sınavı  özel ders

Haluk hoca 0532 343 65 00

GENEL BİLGİ 

Üniversitemizin İngilizce Hazırlık Programı’nda verilen eğitim öğretimin amacı; öğrencilerimize kayıtlı oldukları lisans programlarının ön gördüğü İngilizce ders ve diğer öğrenme etkinliklerini takip edebilme, kendi bölümleriyle ilgili alan makalelerini anlayabilme, katılım gösterilen konferans, seminer ve tartışmalara katkıda bulunabilme, mesleki ve sosyal hayatta gerekli olan İngilizce yazılı ve sözlü iletişimi kurabilme yetkinliğini kazandırmaktır. Öğrencilerimize akademik disiplinleriyle daha uyumlu ihtiyaç temelli programlar geliştirilmekte ve uygulanmaktadır. Öğretim Dili tamamen ya da kısmi İngilizce olan programlarda İngilizce Hazırlık programı zorunludur. Program içeriğimiz, Genel Amaçlı İngilizceden, Genel Akademik Amaçlı İngilizceye geçiş şeklindedir. Lisans programları ile ilgili olan Akademik Mesleki Amaçlı İngilizce dersleri ise son kurda,  müfredatımız içine yerleştirilmiştir. Öğrencilerimize verilen dil desteği fakültelerinde de Mesleki İngilizce destekli olarak devam etmektedir.

İngilizce Dil Hazırlık Programı toplam dört kurdan oluşur: Öğrenciler akademik yılın başında Yerleştirme Sınavı’nın sonuçlarına göre dört düzeyden birine yerleştirilirler. İngilizce Hazırlık Programı’nı tamamlamak ve lisans programına başlayabilmek için öğrencinin 4. Düzeyi başarıyla bitirmesi ya da yeterlilik sınavını geçmesi gerekmektedir. İngilizce Hazırlık Programı tarafından hazırlanan İngilizce Yeterlilik sınavını geçen ya da YÖK’ün kabul etmiş olduğu uluslararası geçerliliği olan sınav sonuçlarını bize ileten öğrencilerimiz Hazırlıktan muaf olmaktadır. Kurlar ile ilgili bilgiler aşağıdaki gibidir;

A1+ A2 = 16 Hafta

A2 = 8 Hafta

B1 = 8 Hafta

B2 = 8 Hafta

Ders içi uygulanan faaliyetler kadar, ders dışı projelerde sürekli olarak uygulanmakta ve takibi yapılmaktadır.

Öğrencilerimiz lisans eğitimleri boyunca da genel ve mesleki amaçlı İngilizce eğitimlerine devam edebilecekler ve lisans eğitimleri sonrasında ulusal ya da uluslararası alanda yüksek lisans ve doktora programlarına katılabilmek için gerekli olan İngilizce seviyesine ulaşabileceklerdir.

İstanbul Ticaret Üniversitesi İngilizce Hazırlık Programı, dünyanın en saygın kalite akreditasyon kurumlarından biri olan İngiliz ’Pearson Assured’ Uluslararası Kalite Akreditasyonuna sahiptir ve İngilizce Hazırlık Programını başarıyla bitiren tüm öğrenciler, uluslararası platformda tanınırlığı olan ’Pearson Assured’ sertifikası almaya hak kazanırlar.

Pte sınavı özel ders

SINAV MİNİMUM PUAN GEÇERLİLİK SÜRESİ

TOEFL IBT 72 2 Yıl
YDS 60 5 Yıl
PTE ACADEMIC 55 2 Yıl
FCE C Süresiz

Yine, eğer en az son 3 yılı olmak üzere İngilizce’nin ana dil olarak konuşulduğu bir ülkede; o
ülke vatandaşlarının devam ettiği eğitim kurumlarında öğrenip görüp, orta öğreniminizi bu
eğitim kurumlarından birinde tamamladıysanız ve de bunu belgelendirebiliyorsanız İngilizce
Hazırlık Programı’ndan muaf olup doğrudan lisans diploma programlarınıza başlayabilirsiniz.

YETERLİLİK VE YERLEŞTİRME SINAVLARI
Summary
Article Name
İstanbul Ticaret Üniversitesi hazırlık sınavı
Description
İstanbul Ticaret Üniversitesi hazırlık sınavı İstanbul Ticaret Üniversitesi hazırlık sınavı  özel ders Haluk hoca 0532 343 65 00 İstanbul Ticaret Üniversitesi İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ İNGİLİZCE HAZIRLIK PROGRAMI YETERLİK VE SEVİYE TESPİT SINAVLARI