IELTS Sınav

IELTS Sınav

IELTS Sınav

Ielts Sınavı , British Council (BC), University of Cambridge English For Speakers of Other Languages (ESOL) ve International Development Programme of Australian Universities (IDP) tarafından geliştirilen dünyanın tüm Üniversitelerinde akredite edilmiş olan ve tüm dünyada geçerli olan bir İngilizce yeterlilik sınavıdır. Ielts Sınavı Academic ve General Training olmak üzere iki formatta yapılmaktadır. Göçmenlik ve yurtdışında iş başvuruları için General Training modülünü dikkate almak gerekir. Academic modül ise akademik eğitim yapmak isteyen kişiler Üniversitelerin yüksek lisans ve doktora programlarına katılacak adaylar, Ielts sınavını tercih etmelidirler.

Geçtiğimiz yıl 130’dan fazla ülkede 2 milyondan fazla kişi Ielts Sınavı başvurusu yapmıştır , Ielts Sınavı , tüm dünyada kabul edilen bir sınav olduğu için , en çok tercih edilen İngilizce seviye belirleme sınavı olmuştur, İngiltere, Amerika Birleşik Devletleri, Avustralya, Kanada ve ülkemiz ile daha birçok ülkede 7.000’den fazla Üniversite, meslek enstitüsü ve kurum , Ielts Sınavı sonucunu adayların İngilizce dil seviyelerinin kanıtı olarak kabul etmektedirler, eğitim yanı sıra IELTS Sınavı aynı zamanda bir çok büyük özel ve kamu şirketi tarafından da İngilizce bilgisini ölçme açısından geçerliliğe sahiptir.

Ülkemizde YÖK’ün 2009 yılında yayınladığı kararı ile tüm Üniversitelerimiz lisans, yüksek lisans ve doktora başvurularında Ielts Sınavını da eş değer sınav olarak , eş değerlik tablosu yayınlayarak kabul etmeye başlamıştır. Ielts Sınavı aynı zamanda, Türkiye’deki vakıf ve devlet Üniversitelerinin hazırlık sınıflarından muaf olabilmek , lisans, yüksek lisans, doktora gibi programlarından faydalanabilmek için de geçerlidir. Her Üniversitenin kabul ettiği Ielts Sınavı skoru değişiklik göstermektedir. THY, Yapı Kredi Bankası, Anadolu Sigorta, Akbank, Türkiye İş Bankası gibi , bazı kamu ya da özel kurumlarda da iş başvurusunda bulunmak veya dil tazminatı almak isteyenlerden de Ielts Sınavı skoru istenmektedir.

Ielts Sınavı paper based olarak uygulanmaktadır. Adaylar, kendi eğitim ve sınav sistemlerinden alışık oldukları bu uygulamada daha başarılı olabilmektedirler . Ielts Sınavı konuşma bölümü bire bir uygulanmaktadır. Ielts Sınavı dinleme okuma ve yazma bölümleri tüm adaylar için aynı anda başlar ve biter. Konuşma bölümünde ise tüm adaylar birbirinden bağımsız olarak sınavı alırlar.

Ielts Sınavı Yüksek Skor alarak hayallerinizi gerçekleştirmek için

Haluk Hoca ; 0532 343 65 00

www.ieltsexam.gen.tr

Summary
Article Name
IELTS Sınav
Description
IELTS Sınav Ielts Sınavı , British Council (BC), University of Cambridge English For Speakers of Other Languages (ESOL) ve International Development Programme of Australian Universities (IDP) tarafından geliştirilen dünyanın tüm Üniversitelerinde akredite edilmiş olan ve tüm dünyada geçerli olan bir İngilizce yeterlilik sınavıdır.