Üniversite İngilizce muafiyet sınavı

Ne tür olursa olsun herhangi  bir  sınava girecek  aday  gireceği sınav ile ilgili bir endişe yaşar. Öğrenci kendisini ne kadar hazır hissetse de mutlaka sınav öncesi kafasında bazı olumsuzluklar oluşur. Öğrencilerde oluşan bu endişelerin sebepleri genelde , sınav stresi, sınavın şekli ile ilgili sorunlar ve sınav  öncesi yaptığı hazırlığın ve pratiğini yaptığı stratejilerin sınavda uygulanıp uygulanamayacağıdır. Eğer sınava girecek aday o sınav için gerekli hazırlığı yapmışsa , gireceği sınavın içeriğini biliyorsa , tüm bu endişeler sınav başladıktan kısa bir süre sonra sona erecektir.

Her sınav da başarılı olabilmek için  mutlaka doğru kaynaklar ile ve uzman bir öğretmen eşliğinde iyi bir hazırlık dönemi gerekir. İngilizce Muafiyet Sınavı da üniversiteyi kazanan öğrencilerin en büyük endişelerinden birisidir. Öğrenci, üniversiteyi kazanmadan önceki eğitim hayatı boyunca iyi bir İngilizce eğitim aldı ve bölümüne başladıktan sonra eğitimini İngilizce olarak tamamlayabileceğine inanıyorsa, kazandığı üniversitenin hazırlık sınıfında bir sene kaybetmesine gerek olmadan İngilizce muafiyet sınavında başarılı olarak bölümüne başlayabilir.  İngilizce seviyeleri en az  intermediate alt yapısına sahip olan öğrencilerin iyi bir hazırlık dönemi sonucunda muafiyet sınavı başarısı elde etmeleri olasıdır.

Muafiyet sınavı hazırlık çalışmaları nasıl olmalıdır;

Kazandığınız üniversitenin kendi bünyesinde daha önceki seneler hazırlanmış ve uygulanmış olan muafiyet sınavı örnekleri sizin için gireceğiniz sınavı tanımanız açısından bir rehber olacaktır. Bu örnek sınavlarda hangi konuların üzerinde ağırlıklı olarak durulduğu , muafiyet sınavında çıkacak konu başlıkları sizi doğru yöntem ile hazırlık yapmaya yönlendirecektir. Muafiyet sınavı hazırlık çalışmanıza , sınav sonuç belgesini aldıktan , kazandığınız üniversite belli olduktan sonra hemen başlamalısınız. Son günlere sıkıştırılmış muafiyet sınavı hazırlık çalışması size faydalı olamaz. Ayrıca unutmayın girdiğiniz muafiyet sınavı sonucu sizin akademik not ortalamanıza da etki edecektir. Yani , düzgün bir şekilde yaptığınız   hazırlık çalışması belki 4 sene sonra işe girişte ya da yüksek lisansınız için büyük bir ortalama avantajı sağlayacaktır. Muafiyet sınavı hazırlık çalışmalarınızı  uzman , kazandığınız okulun muafiyet sınav şeklini bilen bir  öğretmen ile yapmanız gerekir. Muafiyet sınavı hazırlık çalışmalarınız , sınav sırasınca sizin kendinize güveninizi arttıracak ve sınavda sürpriz soru şekilleri ile karşılaşmanızı engelleyecektir.

Her okulun kendine özgü bir muafiyet sınavı soru şekli olmasına rağmen soruların çoğu çoktan seçmeli  şekilde çıkar. Sizin yapmanız gereken o soru şekli ile ilgili test stratejileri üzerine çalışmak , sınavın her bölümü için uygun bir zamanlama yapmaktır. Başka önemli bir konuda , sorulan soruların öncesi yapılan açıklamalardır. Her soru bölümünden önce o soru ile ilgili bir açıklama yapılır , sınava girecek aday açıklamalara dikkat etmez ya da anlamaz ise yanlış cevap verme ihtimali çok yüksektir. Her soru bölümünün bir cevaplama tekniği vardır, zamanı verimli kullanma açısından bildiğiniz ve size kolay gelen soru tipi ile başlamanızı tavsiye ederiz. Her muafiyet sınavı için hesaplanan bir zaman dilimi vardır. Sınava girecek aday, sınavın her  bölümüne ne kadar süre ayıracağını önceden bilmeli ve o süreye sadık kalmalıdır. Muafiyet sınavı içeriği okuldan okula değişse de , mutlaka her okul adaylardan bir metin yazmasını ister. Essay sınavı için özel bir çalışma yapmak , metin  şekillerini bilmek , paragraf organizasyonu , kullanılacak cümle ve dil bilgisi kalıplarını çalışmak , karmaşık  cümlelerde uygun bağlacı kullanmak , muafiyet sınavı öncesi yapılacak olan hazırlık ile mümkün olabilir.

Muafiyet sınavı içeriğinde yazma bölümünün dışında kalan soruların genelde tümü çoktan seçmeli sorulardır. Bu tip soruların da kendi içlerinde stratejik ve teknik çözümleri vardır. Hazırlık aşamasında yaptığımız çalışmalar sırasında, çoktan seçmeli sorulara yaklaşım önerilerimizde olmaktadır. İlk önerimiz, çoktan seçmeli soruları cevaplamadan önce çok iyi okumanızdır. Sınav stresi ya da soruyu cevaplamada her şıkkı okumadan acele etmeniz sizi yanlış seçeneğe götürebilir . Bu yüzden her soruyu en az 2 kez okumanızı ve anlamanızı tavsiye ederiz. Unutmayın , sınav hazırlayanların görevi sizi yanıltmaya çalışmaktır, o yüzden birbirine yakın seçenekler sınavda karşınıza çıkacaktır. Bilgisinden emin olmayan ve iyi hazırlık yapmayan adayların yanlış seçeneğe gitme şansı çok fazladır. Her seçeneği incelediğinizde , önce tamamen yanlış olanları silip atın, seçenekleriniz ikiye düştüğü zaman bilginizi kullanarak o seçeneği soruya yerleştirin ve doğru cevaba o şekilde ulaşmaya gayret edin. Birbirleriyle eş anlama gelen seçeneklerin her ikisi de yanlıştır , seçenekleri bir de o gözle elemeye gayret edin. Eğer birbirleriyle tam zıt iki anlama sahip kelime varsa mutlaka biri doğrudur, diğer seçenekleri eleyin. Seçeneklerin arasında “ hepsi doğru “ seçeneği varsa ve seçeneklerden en az 2 tanesi doğru gibi görünüyorsa , “ hepsi doğru “ seçeneğini işaretleyin. Seçenekler ve sorular arasında zaman uyumuna dikkat edin. Bunu başarabilmek için İngilizce zamanları çok iyi bilmeniz gerekir. Özel durumlar dışında geçmiş zamanla başlayan bir cümle şimdiki zamanla devam etmez. Zaman uyumu ve zaman uyumunun bozulduğu durumları bilirseniz, dilbilgisi ve paragraf sorularında işiniz çok kolaylaşacaktır. İp uçlarını değerlendirin. Bazı cümlelerin içinde geçen bilgiler başka cümlelerin ip uçları olmaktadır , soruları iyi inceler ve daha önce pratik yapmışsanız bu ip uçlarını yakalayabilirsiniz.

Üniversite İngilizce muafiyet sınavı hazırlık özel ders 

Haluk hoca 0532 343 65 00

Summary
Article Name
Üniversite İngilizce muafiyet sınavı
Description
Üniversite İngilizce muafiyet sınavı Ne tür olursa olsun, bir  sınava girecek  aday mutlaka gireceği sınav ile ilgili bir endişe yaşar. Öğrenci kendisini ne kadar hazır hissetse de mutlaka sınav öncesi kafasında bazı olumsuzluklar oluşur.