Gebze teknik üniversitesi İngilizce hazırlık

Gebze teknik üniversitesi İngilizce hazırlık

Hazırlık Programı

HAZIRLIK PROGRAMI GENEL BİLGİLER

Öğrencilerimiz üniversitemize kabullerinin ardından bir İngilizce Yeterlik Sınavı’na (GTU PROFICIENCY EXAM) alınırlar. Bu sınavda 100 üzerinden 70 (CC) barajını aşamayan öğrenciler bir yıl süreli hazırlık programına devam etmek zorundadırlar.

Hazırlık sınıfında eğitim görecek öğrencilerimiz Seviye Tespit Sınavı’na alınırlar ve buradaki başarı durumlarına göre kurlara ayrılırlar (A Level veya B Level olarak)

Her kur bir dönem sürmektedir ve her kur için program içerikleri program hedeflerine göre belirlenir.

Öğrencilerimize her kur içinde çeşitli sınavlar uygulanmaktadır. Bu sınavlar güncellenen eğitim çıktılarına göre farklılık gösterebildiği için her akademik yılın başında öğrencilerimize duyurulmaktadır. Bir öğrencinin kurda başarılı olup bir üst kura geçebilmesi için kurda 65 ve üzeri puan ortalamasına ulaşması gerekmektedir.

Başarılı olan öğrenciler sırasıyla kurları tamamlar. Bir kurda başarısız olan öğrencilere tekrar aynı kurda eğitim hakkı verilir. Başarılı olması durumunda bir üst kura devam ederler. Her bir dönem için yüzde 85 devam zorunluluğu bulunmaktadır. Devamsızlık bir dönem ile sınırlıdır ve o dönem içinde kullanılmayan devamsızlıklar bir sonraki döneme aktarılmaz. Devamsızlık sınırını aşan  öğrenciler hem derslere hem de dönem içinde yapılacak olan sınavlara ve LİST (PROFICIENCY) sınavına girme haklarını kaybederler. Ancak sonraki  LİST sınavlara katılabilirler.

Öğrencilerimiz üniversitemize kayıtlarını takiben Eylül ayı içerisinde yapılan LİST sınavına herhangi bir koşul olmadan girebilirler. Ancak bulundukları akademik yıl içerisinde yapılan Haziran LİST sınavına girebilmek için öğrencilerimizin her iki dönemin toplam not ortalamasının 65 ve üzeri olması ve devamsızlıktan kalmamış olması gerekmektedir. Akademik yıl sonu ortalamasının hesaplanmasında ilk dönem ve ikinci dönem yapılan sınavların ağırlıkları her bir dönem için yüzde ellidir.

Daha fazla bilgi için yönergemizi inceleyebilirsiniz.

Örnek Sınavlar

Örnek Lisans Hazırlık İngilizce Yeterlik Sınavı (Proficiency Exam)

Örnek Erasmus İngilizce Yeterlik Sınavı

Örnek Lisansüstü Hazırlık Yeterlik Sınavı

Örnek Lisansüstü Yeterlik Sınavı Cevap Anahtarı

Gebze Teknik Üniversitesi Pte sınavı özel ders

Öğrenim yılının sonunda lisans öğretimine başlamaya hak kazanamayan öğrenciler, İngilizce hazırlık öğretimine tekrar devam edemezler. Ancak, bir sonraki öğretim yılında yapılan tüm yeterlik sınavlarına katılabilirler. Bir akademik yıl içerisinde iki sınav yapılmaktadır.  Son sınav haklarında da başarısız olan öğrencilerin GTÜ ile ilişiği kesilir. Ayrıca YÖK tarafından denliği kabul edilen sınavlar olan YDS ve E-YDS (55), YÖKDİL (55), TOEFL IBT (66), PEARSON PTE (50) gerekli notu alabilen öğrencilerimiz belgelerini bölümümüze ibraz ederek hazırlık sınıfını tamamlayabilirler.

Gebze teknik üniversitesi İngilizce hazırlık atlama sınavı özel ders Haluk hoca 0532 343 65 00