Yapılabilir ifadeler Düzey A1

Ders Tanımı

A1 Seviyesi, öğrencilere kendilerini geliştirebilecekleri bir temel sağlamayı amaçlayan bir başlangıç kursudur. Ortak Avrupa Çerçevesinde A1 Atılımından A2 Way aşamasına ilerleyebilir. Dil Referansı (CEFR). Her hafta 22 saat eğitim verilen yedi haftalık bir modül kursudur.

Kurs Hedefi

Kurs, öğrencilerin genel bir İngilizce dil yeterliliği elde etmelerine yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Avrupa Ortak Referans Çerçevesinde A1 seviyesi olarak tanımlanan Başlangıç Temel Kullanıcısı Diller için (CEFR), basit bir şekilde etkileşim kurmak için “üretken dil kullanımı” geliştirmek ve basit sorular sorun ve cevaplayın

Kurs Hedefleri

Kurs, hedefine yedi haftalık tam bir akademik modülde ulaşmayı amaçlamaktadır. öğrencilerin dil becerilerini geliştirerek: Temel ifadeleri ve kısa, basit metinleri okuyun ve anlayın.

(OKUMA)

Konuşmanın çok yavaş ve net bir şekilde ifade edilmesi koşuluyla, en öncelikli alanlarla ilgili tümceleri ve ifadeleri anlayın. (DİNLEDİĞİNİ ANLAMA). Çok tanıdık durumlarda sözlü iletişimde bulunun, temel bilgileri basit, çoğunlukla izole edilmiş ifadeler ve cümlelerle sağlayın ve elde edin. (KONUŞUYORUM)

İnsanlar ve yerler hakkında temel, basit cümleler yazın. (YAZI) Temel kelime dağarcığının ve temel gramer yapılarının sınırlı kontrolünü gösterin.

Öğrenci Öğrenme Çıktıları (SLO’lar)

Öğrenci Öğrenme Çıktıları (SLO’lar), öğrencilerin bilecekleri veya yapabilecekleri şeylerin açıklamalarıdır. öğretim sonucunda dil ile yapmak. Bir öğrenci öğrenme çıktısı terimlerle yazılır gözlemlenebilir ve ölçülebilir dil becerilerinin Aşağıdaki tablo, SLO’ları amaçlarına göre listeler.

Makro becerileri.

Konuşuyorum

Çok tanıdık durumlarda selamlama, tanışma ve vedalaşma gibi basit kibar biçimler kullanarak temel sosyal iletişim kurabilir. Kendisinden yavaş ve açıkça ifade edilen bir konuşmayla söz edildiğinde, adla ilgili basit sorular sorabilir ve yanıtlayabilir. Nesneler için kullanılan sözcükler ve yazımlarıyla ilgili soruları anlayabilir ve yanıtlayabilir. Birden otuza kadar sayıları söyleyebilir. Kendisi ve diğer insanlar, nerede yaşadıkları, ne yaptıkları ve aileleri hakkında basit sorular sorabilir ve cevaplayabilir. Nesneleri, insanları, şehirleri, yiyecek ve içecekleri, hava durumunu vb. çok basit bir şekilde* tanımlayabilir.

Çok tanıdık durumlarda** sınırlı sayıda çok temel ifade kullanarak basit istekler ve teklifler yapabilir ve bunlara yanıt verebilir.*** Alfabenin tüm harflerini söyleyebilir ve isimleri ve adresleri yüksek sesle heceleyebilir.

Kendisinin ve başkalarının rutinlerini, hoşlandığı ve hoşlanmadığı şeyleri tanımlayabilir. Çok temel günlük konuşmalarda sayıları, miktarları ve fiyatları ifade edebilir, kontrol edebilir ve onaylayabilir. Çok basit günlük konuşmalarda günün saatini (1-12 sayıları ve saat, on beş, otuz, kırk beş) kullanarak ifade edebilir, kontrol edebilir ve onaylayabilir.

Bir odayı veya yeri tarif etmek için var/are, bazı/herhangi ve yer edatlarını kullanarak basit cümleler söyleyebilir Kendisinin ve diğer insanların ne zaman ve nerede doğdukları ve geçmişte belirli zamanlarda nerede oldukları (tarihler dahil) hakkında sorular sorabilir ve cevaplayabilir. Kendisinin ve başkalarının bir şeyler yapma yeteneği hakkında sorular sorabilir ve cevaplayabilir.

o *Basit bir cümlede basit sıfat + isim veya zamir + sıfat kullanma

o **sınıfta, kafelerde, mağazalarda

o ***Yapabilir miyim…Yapabilir miyim + fiil; isim (istenen nesne) + bir şey sipariş etmek için lütfen

Dinleme

Anlamı özümsemek için uzun duraklamalarla çok yavaş ve dikkatli bir şekilde ifade edilen konuşmadan önemli ayrıntıları (örneğin isimler, yerler, sayılar, tarihler, fiyatlar ve saat) kaydedebilir. Yavaş, dikkatli bir şekilde ifade edilmiş, tekrarlanan bir konuşmayla sunulan, tanıdık sözcükler ve ifadeler* içeren, tanıdık konular**** hakkında kısa bir dinleme metnini takip edebilir.

Konuşma yavaş olduğunda ve sınırlı sayıda* tanıdık sözcük ve deyimler içerdiğinde, haritadaki yerlere yönelik basit talimatları ve yönergeleri takip edebilir.

Okuma

Bir kişi hakkında önemli kişisel bilgileri (ör. ad, iş, aile, hoşlananlar ve hoşlanmayanlar ve boş zaman etkinlikleri) seçerek çok kısa ve basit bir metni** anlayabilir. Bir paragrafın içeriğindeki ana fikri ve görsel destekli kısa basit açıklamaları alabilir. Tanıdık kelime ve deyimleri tanımlayıp anlayarak kısa, basit bilgi materyallerini okuyabilir ve anlayabilir*.

yazı

Çok kısa, basit cümleler yazabilir ** uygun noktalama işaretleri ve büyük harflerle kendisi veya tanıdıkları hakkında kişisel ayrıntılar vererek. Tanıdık sözcükleri* %80 doğrulukla heceleyebilir (yani, hataların olduğu yerlerde yalnızca bir harf yanlış/eksiktir ve anlaşılırlık etkilenmez).

Bir köyü, kasabayı ya da şehri anlatmak için kısa basit cümleler yazabilir.

Kişisel bilgiler ve tarihlerle çok basit bir formu doldurabilir.

Kendisinin ve başkalarının günlük rutinleri ve neyi sevip sevmediği hakkında kısa basit cümleler yazabilir.

Temel kişisel bilgileri veren bir dizi basit cümlenin taslaklarını ve gözden geçirilmiş son taslağını üretebilir.

Üreterek yazmayı planlama sürecini başlatabilir

Can-do Düzey A2

Ders Tanımı

Seviye A2, dil yeterliliğini oluşturmayı ve daha da geliştirmeyi amaçlayan temel düzeyde bir kurstur. Diller için Avrupa Ortak Referans Çerçevesine göre A2 Aşaması düzeyinde (CEFR), bu aşamada daha yüksek bir yeterlilik seviyesine doğru ilerliyor. On dört haftalık bir modüldür.

Her hafta 22 saat eğitim ile kurs.

Kurs Hedefi

Kurs, öğrencilerin yüksek düzeyde genel bir İngilizce dil yeterliliği elde etmelerine yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Avrupa Ortak Referans Çerçevesinde A2 düzeyi olarak tanımlanan Temel Kullanıcı Diller (CEFR), insanları selamlamak, hakkında soru sormak gibi sosyal dil işlevlerini geliştirmek çalışma ve boş zaman, davet yapma.

Kurs Hedefleri

Kurs, hedefine on dört haftalık bir tam akademik modülde ulaşmayı amaçlamaktadır. öğrencilerin dil becerilerini geliştirerek: Basit metinleri* ve çok sık kullanılan bir dizi kelimeyi** bağlam içinde okuyun ve anlayın.

(OKUMA)

Konuşmanın yavaş ve dikkatli bir şekilde ifade edildiği, bildik konulardaki kısa sözlü metinleri takip edin. (DİNLEDİĞİNİ ANLAMA)

Bilinen konularda basit ve doğrudan bilgi alışverişi gerektiren basit ve rutin görevlerde iletişim kurun. (KONUŞUYORUM)

Uygun sözcükleri kullanarak bildik konularda basit, tutarlı paragraflar yazın**. (YAZI)

Günlük yüksek frekanslı kelime dağarcığını** ve ara sıra tutarsızlıklara izin veren temel gramer yapılarını biraz kontrol edin. (İNGİLİZCE KULLANIMI)

*Basit bir metin, bu düzeyde sıklıkla kullanılan gramer yapılarında 150 – 250 kelimelik bir metindir.

Öğrenci Öğrenme Çıktıları (SLO’lar)

Öğrenci Öğrenme Çıktıları (SLO’lar), öğretimin bir sonucu olarak öğrencilerin dil ile neler bileceklerinin veya yapabileceklerinin açıklamalarıdır. Bir öğrenci öğrenme çıktısı, gözlemlenebilir ve ölçülebilir dil becerileri açısından yazılır. Aşağıdaki tablo SLO’ları Makro becerilerine göre listeler.

Konuşma

Kişisel ayrıntılar (örneğin aile, eğitim geçmişi, iş, sahip olunan şeyler) ve insanların işte ve boş zamanlarında neler yaptıkları hakkında bilgi verebilir ve isteyebilir.

Restoran, kafe ve mağazalarda gereksiz çaba harcamadan bilgi isteyebilir ve basit işlemler yapabilir.

Zamanları (bir buçuk, çeyrek, beş, on, yirmi, yirmi beş, bitiş/geçmiş ve yaklaşık kullanarak) ve tarihleri kontrol edebilir ve iletebilir.

Geçmiş olaylar / faaliyetler hakkında gerçek ve kişisel bilgiler sağlayabilir ve isteyebilir.

Dünya ve geçmiş olaylar hakkındaki belirli bilgileri kontrol edebilir ve düzeltebilir.

Basit bir nokta listesinde bir hikaye anlatabilir veya bir şeyi açıklayabilir.

Pratik talepler hakkında doğrudan olgusal bilgileri kontrol edip iletebilir ve miktarları, sayıları ve fiyatları yeterince kolaylıkla ele alabilir.

Sınırlı bir dizi ortak ifadeyi kullanarak nazik davetler/teklifler ve önerilerde bulunabilir ve bunlara yanıt verebilir.

Tanıdık durumlarda bir dizi istekte bulunabilir ve bunlara yanıt verebilir.

Kendini ve başkalarını, yerleri ve şeyleri kısa ifadelerle tanımlayabilir* ve karşılaştırabilir. ** (ör. fiziksel görünüm, giysiler, duygular, mevcut aktivite)

İyelik sıfatları, iyelik zamirleri kullanarak nesnelerin sahipliğini sorabilir ve belirtebilir, bu kimin/bunlar kimin?

Dinleme

Çok kısa bir konuşmadan ilgili genel ve özel bilgileri çıkarabilir.

Öngörülebilir günlük meselelerle ilgili kısa sözlü metinlerdeki temel bilgileri kaydedebilir (örneğin kişisel ayrıntılar, tercihler, seyahat, yerler, saat ve tarih, sayılar ve fiyatlar).

Bilinen konularla ilgili kısa monologları görsel destekle takip edebilir ve hangi resimlerden bahsedildiğini belirleyebilir.

Okuma

İnsanlar, rutinler, eğlenceler ve yerler ile ilgili belirli ilgili bilgileri belirlemek (ve not etmek) için kısa ve basit bir metni tarayabilir.

Eğlenceleri, olayları ve yerleri anlatan kısa makalelerden belirli olgusal ayrıntıları öğrenmek ve değiş tokuş etmek için aktif olarak okuyabilir.

Konuyu, ana fikri ve genel organizasyonu belirlemek için kısa basit metinleri önizleyebilir.

yazı

Yazım ve noktalama işaretlerini doğru kullanarak kişisel bilgileri (örneğin aile, insanlar, mülkler ve yerel çevre hakkında) sağlayan ve isteyen kısa basit e-postalar yazabilir.

Kendisinin ve başkalarının alışkanlıkları, rutinleri ve tercihleri hakkında bilgi veren bir dizi basit cümle yazabilir.

Bir işin temel özelliklerini açıklayan tutarlı bir analitik paragrafın taslaklarını ve gözden geçirilmiş son taslağını üretebilir.

Sebep ve sonucu göstermek için so ve çünkü kullanarak cümleler yazabilir, doğru noktalama işaretleri ile.

Tanıdık sayılabilen ve sayılamayan isimlerle a/an, the or no artikelini uygun şekilde kullanabilir.

Bilindik bir konuda serbest yazı yoluyla fikir üreterek yazmayı planlama sürecini başlatabilir.

Akran ve eğitmen geri bildirimlerini anlayıp uygulayarak ve basit mekanik ve gramer hataları için kendi yazısını kontrol ederek yazıyı gözden geçirebilir.

Kelime Bilgisi ve Gramer

Sabah, on gibi sınırlı sayıda* edat ve zaman ifadesinin kontrolünü gösterebilir.

Yapılabilir İfadeler B1

Ders Tanımı

ELI 103, Avrupa Ortak Referans Çerçevesine göre B1 Aşaması düzeyinde dil yeterliliğini oluşturmayı ve daha da geliştirmeyi amaçlayan bir orta öncesi seviye kursudur.

Diller (CEFR), CEFR’de B2 Eşik Düzeyine ilerliyor. Her hafta 18 saat eğitim verilen yedi haftalık bir modül kursudur.

Kurs Hedefi

Kurs, öğrencilerin, Ortak Avrupa Dil Referans Çerçevesinde (CEFR) düşük B1 seviyesi olarak tanımlanan dilin Başlangıç Bağımsız Kullanıcısına yol açan genel bir İngilizce dil yeterliliği elde etmelerine yardımcı olmayı, konuşma becerilerini geliştirmeyi, fikirleri ifade etmeyi ve öğrenenlerin çeşitli sorunlarla başa çıkmalarına yardımcı olmayı amaçlamaktadır. öngörülemeyen bir dille karşılaştıkları sorunlar ve durumlar.

Kurs Hedefleri

Kurs, öğrencilerin aşağıdaki dil becerilerini geliştirerek on dört haftalık bir tam akademik dönemde hedefine ulaşmayı amaçlamaktadır:

Çeşitli metinlerin ana fikirlerini okuyun ve anlayın*. (OKUMA)

Açık ve nispeten yavaş bir konuşmayla verilen bir dizi bildik meselenin ana noktalarını ve basit olgusal ayrıntılarını anlayın. (DİNLEDİĞİNİ ANLAMA)

Tanıdık konularda sohbet edin, kişisel görüşlerinizi ifade edin ve bilgi alışverişinde bulunun. (KONUŞUYORUM).

Yeterince geliştirilmiş bir yanıtta uygun sözcükleri kullanarak tanıdık konularda paragraflara bölünmüş kısa bağlantılı metinler üretin. (YAZI)

Küçük tutarsızlıklar ile sınırlı bir kelime dağarcığı ve dilbilgisi yapılarının kontrolünü gösterin. (İNGİLİZCE KULLANIMI)

* Bu seviyede sık kullanılan gramer yapılarında 250-500 kelimelik orta uzunlukta metinler.

Öğrenci Öğrenme Çıktıları (SLO’lar)

Öğrenci Öğrenme Çıktıları (SLO’lar), öğretimin bir sonucu olarak öğrencilerin dil ile neler bileceklerinin veya yapabileceklerinin açıklamalarıdır. Bir öğrenci öğrenme çıktısı, gözlemlenebilir ve ölçülebilir dil becerileri açısından yazılır. Aşağıdaki tablo SLO’ları Makro becerilerine göre listeler.

Konuşma

Basit bir anlatıyı veya betimlemeyi doğrusal bir olay dizisi olarak makul derecede akıcı bir şekilde ilişkilendirebilir.

Öncelikler, alternatifler, ihtiyaçlar ve ihtiyaç duyulan kesin miktarlar ile ilgili rutin konularda biraz güvenle sözlü olarak iletişim kurabilir. (Örneğin, yemek pişirmek veya parti vermek için ne ve ne kadar satın alınacağına dair karar).

Tanıdık yerlerin olumlu ve olumsuz yanlarını sıralayabilir ve bu yerler hakkında kısaca fikir verebilir.

Tanıdık yerlerde hizmet ve bilgi talebinde bulunarak ve neye ihtiyacı olduğunu ayrıntılı olarak açıklayarak işlemleri halledebilir.

Kendisinin ve diğer insanların umutlarını, isteklerini, niyetlerini, planlarını ve kararlarını sorabilir ve ifade edebilir.

Duyguları ve tepkileri ifade ederek nispeten kolaylıkla deneyimlerini tanımlayabilir ve sorabilir.

Bir dizi sıfat kullanarak insanları, yerleri ve nesneleri tanımlayabilir ve karşılaştırabilir.

Tekrardan kaçınmak için tanıdık kelimelerin eşanlamlılarını ve zıt anlamlılarını kullanarak, tanıdık konulardaki fikirleri ifade edebilir ve bunlara yanıt verebilir.

Yerler için ayrıntılı yön sorabilir ve verebilir.

Kendisinin ve başkalarının sorumluluklarını ve taahhütlerini tanımlarken yükümlülük derecelerini ifade edebilir.

Bir dizi yaygın ifadeyi kullanarak günlük sorunlar hakkında tavsiye verebilir ve önerilerde bulunabilir.

Hangi noktalara odaklanmanın en önemli olduğunu anlamak için pasif veya aktif fiil formlarını kullanarak bir süreçteki ana noktaları etkili bir şekilde aktarabilir.

Belirli eylem ve olayların gelecekteki olasılıkları ve sonuçları hakkında konuşabilir.

Dinleme

Bir hikaye hakkında tahminlerde bulunabilir ve doğru olup olmadığını kontrol etmek için dinleyebilir.

Gündelik durumlar hakkında uzun, yavaş ve net bir şekilde yürütülen bir konuşmanın konusundaki değişiklikleri takip edebilir. (ör. sağlık, iş, kaza)

Genişletilmiş konuşmaları ve röportajları dinleyebilir ve hem genel mesajları hem de belirli ayrıntıları tanımlayarak günlük konular hakkında doğrudan doğruya dayalı bilgileri anlayabilir.

Kaydedilmiş kısa pasajları dinleyebilir ve bağlamsal ayrıntılardan ne kastedildiğini veya atıfta bulunulduğunu anlayabilir.

Okuma

Orta uzunlukta bir metinden olgusal ayrıntıları öğrenmek ve aktarmak için okuyabilir**.

Orta uzunlukta bir genel ilgi makalesini okuyabilir, yeni sözcükler bulabilir ve bağlamdan anlamlarını çıkarabilir.

Orta uzunlukta bir makaleyi özü için okuyabilir ve metne kendi görüş / tepkileriyle yanıt verebilir.

İstenen bilgileri bulmak için daha uzun metinleri tarayabilir ve ayrıca belirli bir görevi yerine getirmek için bir metnin farklı bölümlerinden veya farklı metinlerden bilgi toplayabilir.

Bir haberin ya da makalenin içeriği hakkında tahminlerde bulunabilir ve doğruluğunu kontrol etmek için okuyabilir.

Konuyu, ana fikri ve genel organizasyonu belirlemek için başlık, başlıklar, giriş paragrafı ve görsel desteği kullanarak orta uzunlukta bir makaleyi önizleyebilir.

Yazma

3 paragrafa kadar tutarlı ve tutarlı bir metinde geçmiş deneyimlerin veya olayların öyküsel bir anlatımını yazabilir.

Olayların arka planını verebilir, ardından ana olayları uygun şekilde geçmiş basit ve geçmiş sürekli kullanarak açıklayabilir.

Ayrık öğeleri birleştirebilir

Yapılabilir İfadeler B2

Ders Tanımı

ELI 104, Diller için Avrupa Ortak Referans Çerçevesine (CEFR) göre B2 Eşik seviyesinde dil yeterliliğini oluşturmayı ve daha da geliştirmeyi amaçlayan orta seviye bir derstir. Her hafta 2 saat eğitim ile on dört haftalık bir sömestr dersidir.

Kurs Hedefi

Kurs, öğrencilerin Avrupa Ortak Dil Referans Çerçevesinde (CEFR) B2 seviyesi olarak tanımlanan dilin daha yüksek Bağımsız Kullanıcısına yol açan genel bir İngilizce dil yeterliliğine ulaşmalarına yardımcı olmayı, görüşler ve planlar için nedenler ve açıklamalar sunmayı ve deneyimleri ve olayları tanımlamayı amaçlamaktadır. .

Kurs Hedefleri

Kurs, öğrencilerin aşağıdaki dil becerilerini geliştirerek on dört haftalık bir tam yarıyılda hedefine ulaşmayı amaçlamaktadır:

Çok çeşitli genişletilmiş metinleri okuyun ve anlayın. (OKUMA)

Bir dizi konuda uzun konuşmaları ve monologları dinleyin, konuşmanın tanıdık bir aksanla açıkça ifade edilmesi koşuluyla hem genel mesajları hem de belirli ayrıntıları tanımlayın. (DİNLEDİĞİNİ ANLAMA)

Basit bir konuşma yapın ve tanıdık bir konuda uzun sözlü iletişimlere katılın, çoğu zaman zorlanmadan takip edin ve anlamı makul bir kesinlikle iletin. (SÖZLÜ ÜRETİM)

Tamamen gelişmiş bir yanıtta uygun sözcükleri kullanarak birden fazla paragraf içeren tutarlı ve tutarlı metinler oluşturun. (YAZI)

Daha az bilinen konularda iletişim kurarken esneklik sınırlı olsa da, çeşitli konularda iletişim kurmak için yeterli miktarda sözcük dağarcığı ve gramer yapısı kullanın. (İNGİLİZCE KULLANIMI)

*Uzatılmış metin, bu düzeyde sıklıkla kullanılan gramer yapılarında 400 – 800 kelimelik bir metindir.

Öğrenci Öğrenme Çıktıları (SLO’lar)

Öğrenci Öğrenme Çıktıları (SLO’lar), öğretimin bir sonucu olarak öğrencilerin dil ile neler bileceklerinin veya yapabileceklerinin açıklamalarıdır. Bir öğrenci öğrenme çıktısı, gözlemlenebilir ve ölçülebilir dil becerileri açısından yazılır. Aşağıdaki tablo SLO’ları Makro becerilerine göre listeler.

Konuşma

Arka plan vermek ve olayların sırasını netleştirmek için çeşitli anlatı zamanlarını kullanarak geçmiş deneyimleri ve olayları anlatabilir.

Kitaplar, yerler, insanlar ve eşyalar gibi konulardaki tutumları tartışırken, açıklamaları ve görüşlerin gerekçelerini yeterince kolaylıkla ifade edebilir.

Bir kişinin fiziksel görünümü ve karakteri hakkında ayrıntılı açıklamalar ve görüşler isteyebilir ve bunları sağlayabilir.

Eğitim geçmişim ve deneyimim de dahil olmak üzere benim (ve başkalarının) hayatındaki olayları tanımlamak için biyografik bilgiler verebilir.

Bir sohbete katılırken basit bir şekilde katıldığını, sempati duyduğunu, memnuniyet duyduğunu ve şaşırdığını ifade edebilir.

Farklı kültür ve topluluklara ait kural ve gelenekleri tanımlayabilir.

Yükümlülük derecelerini ifade edebilir, izin isteyebilir ve verebilir, çeşitli ifadeler ve kiplik fiiller kullanarak önerilerde bulunabilir ve bunlara yanıt verebilir.

Mevcut ve geçmiş durumlar hakkında spekülasyon yaparken kesinlik derecelerini ifade edebilir.

Gelecekteki durumlar (gerçek ya da hayali) hakkında konuşurken ya da tahminler, planlar ve düzenlemeler yaparken tutum ve düşüncelerini yeterince kolaylıkla açıkça ifade edebilir.

Çeşitli ifadeler kullanarak günlük durumlarda önerilerde bulunabilir ve tavsiyelerde bulunabilir.

Dinleme

Genişletilmiş bir konuşmayı dinleyebilir ve konuşmacıların görüş ve tutumlarını belirleyebilir.

Konuşmaları ve monologları dinleyebilir ve bağlamsal ipuçlarından ana fikirleri çıkarabilir.

Radyo/TV haber başlıklarını ve hava durumu tahminlerini takip edebilir ve önemli olgusal bilgileri kaydedebilir.

Genişletilmiş bir konuşmayı veya monolog dinleyip takip edebilir ve önemli olgusal bilgileri kaydedebilir.

İnsanların deneyimleriyle ilgili kısa metinleri dinleyebilir ve bunları yazılı yönlendirmelerle yeniden anlatabilir.

Okuma

Bir metnin bölümlerini cümle düzeyinde ayrıntılı olarak inceleyerek anlamı analiz edebilir (daha yüksek bir anlayış düzeyi geliştirmek için).

Deyimsel sözcük öğelerini (öbek fiiller gibi) bulmak için uzun bir metni tarayabilir ve bağlamsal ipuçlarını kullanarak anlamlarını çıkarabilir.

Genişletilmiş bir metni okuyup anlayabilir ve içerikle ilgili görüş belirtebilir.

Metin içeriğindeki benzerlikleri ve farklılıkları belirlemek ve tartışmak için benzer bir temanın genişletilmiş metinlerini** okuyabilir ve anlayabilir.

Bir metinde istenen bilgileri bulabilir ve bu bilgileri kişisel veya toplumsal bir bakış açısıyla değerlendirebilir.

Genişletilmiş bir metni (başlıklara ve görsellere bakarak, onunla ilgili sorular sorarak, tahminlerde bulunarak) önizleyebilir ve ardından fikirlerini doğrulamak için okuyabilir.

Halka açık yerlerde ve ürünlerde bulunan çok çeşitli işaretleri ve etiketleri okuyabilir ve anlayabilir*.

Genişletilmiş bir metni okuyup anlayabilir ve en önemli ayrıntıları not edebilir.

Yazma

3 ila 4 paragrafta ayrıntılı, tutarlı ve tutarlı bir tartışmacı makale üretebilir.

Görüşünü ifade edebilir ve bu görüşü desteklemek için nedenler ve nedenleri desteklemek için belirli ayrıntılar verebilir.

Tez cümlesi, konu cümleleri, destekleyici detaylar ve sonuç ile uygun bir giriş kullanabilir.

Parçalardan kaçınarak basit, bileşik ve karmaşık olmak üzere çeşitli cümle türlerini kullanarak yazabilir ve cümleler üzerinde çalışabilir.

Tartışmacı bir makalenin her paragrafını, bir taslağı izleyerek aşamalar halinde hazırlayabilir.

Fikirleri listeleyerek, seçerek ve organize ederek ve bunları bir taslak haline getirerek yazmayı planlayabilir.

Akran ve eğitmen geri bildirimlerini anlayıp uygulayarak ve geçiş sinyallerini, destekleyici ayrıntıları ve çeşitli cümle türlerini kontrol ederek yazıyı gözden geçirebilir.

Kelime Bilgisi ve Gramer

Gelmek, el koymak, sona ermek vb. gerçek, deyimsel, ayrılabilir, ayrılmaz deyimsel fiilleri anlayabilir ve kullanabilir.

Şimdiki mükemmel sürekli zamanı güvenle kullanabilir ve bu formdan yararlanarak yazılı cümleler kurabilir.

Adi ve güçlü sıfatları anlayabilir, kullanabilir ve bunlardan yararlanarak yazılı cümleler kurabilir.